Negură Bunget lansează albumul „Zi“ printr-un turneu internaţional. Vezi ce surprize pregăteşte...

Negură Bunget lansează albumul „Zi“ printr-un turneu internaţional. Vezi ce surprize pregăteşte formaţia care aniversează 20 de ani de activitate

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Negură Bunget aniversează 20 de ani de activitate şi lansează un album nou
Formaţia Negură Bunget aniversează 20 de ani de activitate şi lansează un album nou

Trupa timișoreană Negură Bunget susține în 2016 un turneu aniversar european cu peste 50 de concerte, în cadrul căruia va lansa albumul „Zi”, recitalurile sărbătorind şi 20 de ani de activitate a trupei şi zece ani de la lansarea albumului „Om“.

Albumul “Zi” va fi lansat în toamnă de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, care explorează elementul uman, practicile și tradițiile, legătura cu natura și felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizata prin VORBĂ.

În cei 20 de activitate, Negură Bunget a lansat șapte albume, a susținut peste 1.000 de concerte în întreaga lume și a creat un proiect muzical și conceptual deosebit, inspirat de moștenirea culturală locală. „În cadrul aniversării de 20 de ani am lansat și urmează să lansăm și în continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, re-editări ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregătite în continuare o mulțime de alte surprize!“, au transmis membrii trupei.

Albumul „Om” a fost lansat în 2006 de casa de discuri italiană Aural Music și s-a bucurat de o primire extraordinară, devenind în scurt timp un album cult.


Cu ocazia aniversării de 10 ani, casa de discuri a lansat ediții noi ale albumului, atât pe CD, cât și pe vinil. Precedentul album Negură Bunget, „Tău”, lansat în primăvara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar și în mass-media internațională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album, Negură Bunget pregătește însă un proiect și mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puținele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia și Noua Zeelandă. „Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding în perioada lansării noului album prin care, cu ajutorul publicului, sperăm să putem pune în practică acest plan ambițios. Toate concertele și turneele Negură Bunget sunt autoproduse și autofinanțate“, declară Negură Bunget, trupă alcătuită din Gabriel Mafa / Negru (tobe / percuții / țambal / tulnic), Tibor Kati (voce / chitară / clape), Adrian Neagoe / Oq (chitară / voce / clape), Ovidiu Corodan (bas / voce) şi Petrică Ionuțescu (instrumente tradiționale).

Invitații Negură Bunget în turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelentă formație post-black, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada în 2015. Ossific lansează de asemenea un album nou chiar înainte de începerea turneului.

Concertul de lansare a noului album la Timișoara va avea loc în data de 7 octombrie la Casa Tineretului, iar playlistul recitalului va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul „Om”. Biletele pentru concert vor costa 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.