Care instituție din Timișoara a ignorat celebrarea Zilei Imnului?

Care instituție din Timișoara a ignorat celebrarea Zilei Imnului?

0
DISTRIBUIȚI

ziua imnului 1

Ceremonie specială, astăzi, în fața Prefecturii Timiș, unde a fost celebrată ziua Imnului Național. Evenimentul a început la ora 9, iar programul a cuprins o slujbă religioasă, prezentarea istoriei imnului şi defilarea soldaţilor din cadrul Brigăzii 18 Infanterie Banat, a pompierilor ISU Banat, a Poliţiei de Frontieră şi a Jandarmeriei.


Spre deosebire de alţi ani, primarul Timişoarei, Nicolae Robu,nu a luat parte la eveniment, în locul lui nefiind trimis niciun reprezentant al instituţiei de pe Loga.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, şi prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, au luat parte la ceremonie, însă nu au susţinut discursuri. Vreme de aproximativ jumătate de oră echipaje al Poliţiei Rutiere au dirijat traficul, pentru că accesul maşinilor prin faţa Prefecturii Timiş a fost interzis. „Deșteaptă-te, române!” este imnul național al României, începând cu 1990. Pentru o vreme, a fost de asemenea imn național al Republicii Democratice Moldovenești (1917 – 1918) și al Republicii Moldova (1991 – 1994). Melodia imnului a fost compusă de Anton Pann, iar versurile și aranjamentul aparțin lui Andrei Mureșanu (1816 – 1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluția de la 1848.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.