EXCLUSIV Nicolae Robu a rămas fără unul din cei mai LOIALI consilieri...

EXCLUSIV Nicolae Robu a rămas fără unul din cei mai LOIALI consilieri personali. Vezi cine a mai părăsit echipa de sfătuitori

0
DISTRIBUIȚI
juramant nicolae robu 2016 (4)
Nicolae Robu a rămas fără doi consilieri. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Doi din consilierii personali care l-au sfătuit pe primarul Nicolae Robu în mandatul 2012 – 2016 au decis să meargă pe un alt drum. Astfel, aceștia nu și-au reînnoit contracul pentru perioada 2016 – 2020, lăsându-l pe Robu să se sprijine, temporar, pe experitiza celorlalți doi consilieri rămași, Ionuț Nasleu și Dorel Borza.

Robert Kristof și Marian Vasile au decis că este momentul să se concentreze pe alte aspecte ale carierei lor. Dacă plecarea lui Robert Kristof se leagă de faptul că acesta a fost ales ca și consilier local, fiind candidat din partea PNL Timiș, plecarea lui Marian Vasile are, cel mai probabil, legătură cu scandalul desemnării deputatului Alin Popoviciu ca și candidat al PNL Timiș la șefia CJT.


Practic, deși a fost clasat pe locul doi în cursa internă privind desemnarea candidatului partidului pentru conducerea județului și s-a bucurat de o mare susținere din partea copreședintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, Marian Vasile a pierdut în fața lui Popoviciu. Ulterior, cu Popoviciu candidat, PNL a pierdut șansa de a face majoritate la Consiliul Județean Timiș, câștigând doar 14 consilieri județeni. Vasile își păstrează totuși poziția de consilier județean, fiind cel mai probabil, și în acest mandat, lider de grup al consilierilor liberali din CJ Timiș.

Din cabinetul de consilieri ai primarului Robu, în primul mandat în fruntea Timișoarei, au făcut parte și Alexandru Chirilă și Sanda Greblă. Dacă Chirilă a demisionat și a schimbat tabăra devenind consilierul fostului șef al CJ Timiș, Titu Bojin, acesta este momentan consilierul lui Sorin Grindeanu, noul președinte al CJ Timiș. Sanda Greblă a ocupat, prin concurs, un post în cadrul Direcției Tehnice conduse de Culiță Chiș, unul din directorii apreciați de Nicolae Robu pentru hărnicia lor.

În ceea ce privește posturile vacante, rămâne de văzut de cine vor fi ocupate, însă amintim că în vremea negocierilor pentru majoritate la CJ Timiș, Nicolae Robu i-a promis liderului UNPR Timiș, Ion Răducanu, un post de consiler personal pentru un reprezentant al partidului și mai multe posturi ocupabile doar prin concurs. Între timp, negocierile amintite mai sus au eșuat, iar PMP și UNPR au decis să fuzioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.