EXCLUSIV Revoltă a deținuților din Penitenciarul Arad. Ce au încercat să facă

EXCLUSIV Revoltă a deținuților din Penitenciarul Arad. Ce au încercat să facă

0
DISTRIBUIȚI
Detinuti la Penitenciarul din Botosani, luni, 26 ianuarie 2009.(Catalin Onofrei/Botosani/NewsIn FOTO)
Detinuti la Penitenciarul din Botosani, luni, 26 ianuarie 2009.(Catalin Onofrei/Botosani/NewsIn FOTO)

Deținuții încarcerați la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad s-au revoltat și ei noaptea trecută, la fel ca cei de la Iași. Informația s-a aflat abia acum. Potrivit surselor PRESSALERT.ro, a fost nevoie de intervenția trupelor SASS (Servicii Asociate de Securitate Specială) pentru a calma spiritele, lucru neconfirmat de Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al instituției.


După modelul celorlalte revolte din penitenciar, și deținuții de la Arad au făcut scandal și au încercat să își incendieze lucrurile în semn de protest.

”Oamenii au fost nemulțumiți, dar nici ei nu știau exact de ce. Au fost liniștiți de către cei de serviciu, care au acționat conform regulamentului. Mai întâi au negociat cu deținuții, apoi lucrurile s-au liniștit”, a spus Magold, purtătorul de cuvânt al instituției. El a mai insistat asupra faptului că ”deținuții nu au reușit să exprime exact ceea ce îi nemulțumea”.

Eduard Magold mai spune că ”deținuții s-au revoltat în momentul în care s-a dat stingerea și au început să vocifereze. S-a negociat imediat cu ei, cu șefii de secții și personalul dn penitenciar”. Pe durata Campionatului European de Fotbal, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, stingerea nu s-a mai dat ca de obicei la ora 22,30, ci mai târziu. Aici sunt încarcerate aproximativ 1080 de persoane.

Sursa foto: Glasul Aradului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.