Prima clădire din Openville, ridicată. Ce urmează în proiect și câți muncitori...

Prima clădire din Openville, ridicată. Ce urmează în proiect și câți muncitori vor lucra la următoarea clădire

0
DISTRIBUIȚI

United Business Center 1 Openville Timisoara

Compania Iulius a finalizat înălțarea primei clădire de birouri de clasa A din ansamblul Openville, UBC 2, și a început, la sfârșitul lunii iunie, lucrările la o nouă clădire de birouri care face parte din proiectul mixt Openville Timişoara, UBC 1. Acesta va fi cel de-al doilea imobil office, dezvoltat sub brandul United Business Center (UBC), la care se lucrează în prezent, în ansamblul multifuncţional din proximitatea Iulius Mall.

UBC 1 va avea o suprafaţă închiriabilă de 13.000 mp, termenul de finalizare a clădirii fiind estimat pentru primăvara anului 2017. În prezent, se lucrează la fundația imobilului. ”Pe lângă dotările premium, UBC 1 se va evidenţia în peisajul urban prin arhitectură, clădirea având formă triunghiulară. Un nivel, demisolul, este destinat spaţiilor de retail și serviciilor, iar alte 11 niveluri sunt rezervate spaţiilor office. Imobilul va respecta normele pentru certificarea LEED şi va beneficia de  implementarea unor politici sustenabile de operare, menite să crească eficienţa costurilor la utilităţi şi confortul chiriaşilor”, transmit reprezentanțiu companiei.

Clădirea UBC 1 va fi dotată cu cele mai moderne tehnologii disponibile şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic: aparatură şi echipamente de ultimă generație, sisteme şi corpuri de iluminat cu senzori de mișcare și intensitate, grad sporit de lumină naturală, protecţie termică şi solară optimă, sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului.


Clădirea va avea Building Management System, care va monitoriza şi controla echipamentele de ventilaţie, iluminare, energie electrică, securitate şi protecţie împotriva incendiilor. Vor exista suporturi pentru parcarea bicicletei şi duşuri pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

În UBC 1 vor lucra aproximativ 1.300 de persoane.

Proiectul Openville reprezintă o investiţie în valoare de peste 220 milioane de euro, fiind al doilea ansamblu de tip mixed-use din portofoliul grupului Iulius, după Palas Iaşi. Construcţia a început în septembrie 2015, cu lucrările la clădirea office UBC 2, care va fi finalizată în această toamnă. Dezvoltarea imobilului UBC 2 se desfășoară cu rapiditate, suprastructura aferentă celor 11 etaje ale clădirii urmând a fi finalizată în curând. Printre companiile care au contractat spaţii în acest imobil, cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, se numără Ness Software Engineering Services, Autoliv România şi policlinica Regina Maria.

Ansamblul Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara, primul centru comercial de tip mall din vestul țării, și cel mai mare, va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, cu o suprafaţă totală de aproximativ 13o.000 mp închiriabili. Pe segmentul de retail, Openville va aduce peste 100 de noi magazine, restaurante şi cafenele tematice, cinema multiplex cu 15 săli, fresh market, patru săli pentru evenimente, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, timişorenii vor avea la dispoziţie şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 mp, şi aproximativ 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.