Primarul PNL Alin Nica, DEMISIE din funcţiile de partid în semn de...

Primarul PNL Alin Nica, DEMISIE din funcţiile de partid în semn de protest faţă de numirea lui Alin Popoviciu drept candidat liberal la CJ Timiş

1
DISTRIBUIȚI

alin-nica debanat

Secret extrem de bine păstrat în PNL Timiş, legat de urmările desemnării lui Alin Popoviciu ca şi candidat pentru şefia CJ Timiş. Deputatul cercetat în dosarul închirierii spaţiilor de la Aeroportul Timişoara a ajuns să fie ales ca şi candidat al PNL Timiş în lupta pentru conducerea judeţului cu toate că s-a înscris pe listă după expirarea termenului avansat de conducerea din Timiş şi în ciuda faptului că nu respecta criteriile de integritate impuse.

Dacă la nivel de declaraţii publice situaţia a fost primită cu calm, în culise însă vechii liberali s-au revoltat. Unul din ei este chiar primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, care a demisionat din funcţiile de vicepreşedinte al partidului şi membru în Comitetul Executiv Judeţean, în semn de protest faţă „victoria” lui Popoviciu.

Care au fost motivele demisie lui Alin Nica

Acesta a declarat pentru ziarultimisoara.ro că „eu mi-am dat demisia înainte de alegeri, acum doar o anunţ public. Nu am dorit ca gestul meu să se răsfrângă asupra partidului, mai ales că ne aflam în faţa unui scrutin deosebit de important. M-a mirat foarte mult acea primă şedinţă de după alegeri. Mulți colegii de-ai mei au spus că PNL a obţinut rezultate bune şi nimeni parcă nu vedea de fapt înfrângerea pe care partidul a suferit-o în 5 iunie. În ceea ce priveşte nominalizarea lui Alin Popoviciu pentru funcţia de preşedinte al CJT, eu nu am fost de acord cu ea de la bun început, motiv pentru care am şi demisionat din funcţiile pe care le-am deţinut.


Revenind la şedinţă, am luat cuvântul şi am arătat că majoritatea celor 12 primari din colegiul lui Alin Popoviciu, pe care el se baza cel mai mult, au obţinut procente mai puţine la alegerile pentru Consiliul Judeţean decât la cele pentru consiliile locale. Mai mult, unii au obţinut procente și chiar voturi mai puține decât la alegerile precedente, din anul 2012”, a povestit Nica.

Acesta consideră că și abordarea liberalilor pe Timișoara a fost greșită. „Am mai specificat faptul că a fost un păcat că nu s-a ţinut cont de faptul că în municipiul Timişoara oamenii votează în cunoştinţă de cauză, iar când le propui un candidat precum cel pe care l-a avut PNL te poţi aştepta la asemenea rezultate. Este păcat să neglijezi un electorat precum cel timişorean în favoarea unei minorităţi. S-a greşit, de asemenea, că nu s-a luat în calcul impactul pe care o nominalizare precum cea a lui Alin Popoviciu o poate avea. Dacă PSD-ul a luat măsurile ce se impun sub aspectul integrității, nu înțeleg de ce PNL-ul, pentru care criteriile de integritate reprezintă principalul stindard în încercarea de reformă a clasei politice, a făcut exact contrariul. De aceea, PNL a luat, în Timişoara şi majoritatea celorlalte oraşe ale judeţului, mai puţine voturi pentru Consiliul Judeţean decât pentru consiliile locale”, a declarat Nica pentru sursa citată, primarul din Dudeștii Noi considerând că el și-a făcut datoria, PNL obținând un scor bun în localitate.

„Pentru că nu am ţinut ranchiună, am decis să fac publică acum decizia de a demisiona, pe care, repet, am pus-o în practică în chiar ziua nominalizării lui Alin Popoviciu ca şi candidat la funcţia de preşedinte al CJT. Pentru că nimeni din PNL Timiş nu şi-a asumat eşecul acestor alegeri, am considerat, la nivel simbolic, să fac eu acest pas, chiar dacă nu am fost candidat pe lista PNL la Consiliul Judeţean. Am dorit să arăt discordanţa dintre o reacţie firească (ce ar fi trebuit să apară) şi realitatea modului în care se face încă politică, vădit contrar aşteptărilor cetăţenilor”, a mai spus primarul localității aflate la 17 kilometri de Timișoara.

Drept soluţie pentru restabilirea ordinii în PNL Timiş, Alin Nica a avansat ca idee organizarea de alegeri pentru desemnarea unei conduceri monocefale.

Alin Nica a fost, în 2004, la 23 de ani, cel mai tânăr primar din țară, iar acum se află la cel de-al patrulea mandat la primăria Dudeștii Noi.

Sursa foto: debanat.ro

1 COMENTARIU

  1. Auuuu asta a fost tare.Ma mir ca de patru mandate nu intra DNA-ul in primăria din Dudestii Noi si Becicheretul Mic ( unde apropo,primar a ajuns Raimond,nasul lui Alin Nica) ,au devastat ăștia zona,au lăsat oamenii fără exproprieri însușindu-și pentru ei,primar,secretar Niki, si viceprimarul Gosa care acum câțiva ani nu aveau după ce sa bea apa iar de când au ajuns „bugetari” se lăfăie fiind proprietari de terenuri rezidențiale ,mașini si firme proprii.Auzi la el super „murdarul” protestează demisionând.Domnule primar Alin Nica ,la cât ați furat si escrocat in zona,din funcția de primar când demisionați???Credeti ca rămâne ceva neplătit pe lumea asta??? Dacă da ,va înșelați.
    Dudestenii ,Treziți-vă ,luați atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.