Trăsături futuriste pentru următorul model de SUV Skoda dezvăluite de cei de...

Trăsături futuriste pentru următorul model de SUV Skoda dezvăluite de cei de la Procar Timişoara. Cum va arăta și cum se va numi (P)

0
DISTRIBUIȚI

Skoda_Kodiaq_schita_1Noul SUV de la Skoda a fost desenat, anunţă cei de la Procar Skoda Timişoara. Mașina va avea premiera mondială în septembrie 2016, iar Skoda a dat publicității primele schițe oficiale cu acest model. Noul SUV de talie mare al constructorului ceh se va numi Kodiaq, cu referire la ursul Kodiak, care trăiește pe o insulă omonimă de lângă coasta sudică a Alaskăi; modul de scriere fiind derivat din limbă băștinașilor-populația Alutiiq.

”Skoda Kodiaq este extrem de versatilă, a declarat Jozef Kaban, designerul-șef al mărcii Skoda. Este un automobil deosebit de spațios, cu dimensiuni exterioare compacte, oferind unul dintre cele mai bune pachete de ansamblu din clasa sa. Este de asemenea o mașină robustă, potrivită pentru orice tip de teren și oferă maximum de flexibilitate și funcționalitate. Am vrut să ilustrăm toate acestea atât prind designul exterior, cât și prin cel interior. Forma și funcționalitatea se îmbină astfel armonios la noua Skoda Kodiaq”, spun cei de la Procar Skoda Timişoara.

Skoda_Kodiaq_schita_2

Jozef Kaban, designerul-șef al mărcii Skoda și echipa sa au optat la Skoda Kodiaq pentru un limbaj de design marcant, care transfera noul stil de design al mărcii în segmentul SUV.


Aspectele raționale și cele estetice se întrepătrund într-o manieră inconfundabilă. Toate liniile sunt clare, precise și tăioase. Linia profundă a „umerilor” subliniază caracterul robust al SUV-ului de la Skoda. Farurile aplatizate și oblice sunt poziționate în stânga și în dreaptă grilei late a radiatorului. Structura cristalină a acestora amintește de arta tradițională a cristalului cehesc.

Designul sculptural al secțiunii posterioare accentuează de asemenea caracterul sportiv, robust de SUV al modelului Skoda Kodiaq. Blocurile optice spate cu LED au formă literei C, caracteristică mărcii, și continuă liniile de design ale SUV-ului Skoda până în cel mai mic detaliu. Și profilul este la fel de plin de forță. Ampatamentul lung și consolele scurte sugerează interiorul spațios. SUV-ul poate fi dotat opțional și cu două scaune suplimentare pe al treilea rând.

Cu designul său clar, interiorul continuă caracterul marcant al exteriorului. Chiar și aici forma și funcționalitatea se îmbină armonios: interiorul transmite protecție și robustețe, dar impresionează și prin caracterul său elegant. Senzația creată este cea de caracter atemporal și funcțional. Fiecare element emană claritate și calm. Elementele verticale puternice, precum cele patru guri de ventilație mari sunt specifice interiorului. Display-ul de mari dimensiuni împarte planșa de instrumente în două secțiuni egale, una pentru șofer și una pentru pasager. Partea frontală a planșei de instrumente este tridimensională și împărțită în două zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.