Proiect inedit în CL Timişoara: regulament local de implicare a publicului în...

Proiect inedit în CL Timişoara: regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului, adoptat fără consultare publică UPDATE Ce s-a decis

0
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara sedinta 1 martie 2016 (5)

Proiect inedit pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local Timișoara astăzi, când aleşii vor adopta un regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului.

Conform actului publicat pe site-ul Primăriei Timişoara „scopul prezentului Regulament este creşterea calităţii vieţii cetăţenilor prin: includerea proceselor participative (participarea cetăţenească) în configurarea, planificarea şi implementarea intervenţiilor, în corelare cu priorităţile şi necesităţile semnalate de comunităţile locale, bazate pe nevoile, preferinţele şi sugestiile comunităţii; stimularea participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative”.

În ceea ce priveşte finanţarea activităţii de informare, aceasta se va face din bani publici sau privaţi, după caz: Articolul 8. Pentru documentaţiile de urbanism iniţiate de către autoritatea publică locală, activităţile de informare şi consultare vor fi suportate din bugetul local. Articolul 9. Pentru documentaţiile de urbanism iniţiate de persoane fizice sau juridice interesate, se va percepe o taxă stabilită anual prin Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Timişoara în temeiul Legii nr.


227/2015 privind Codul fiscal, Titlul IX ‐ Impozite şi taxe locale, Capitolul VIII ‐ Taxe speciale, art. 484 alin. (1). Articolul 10. Taxa va fi achitată în avans, la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, odată cu înregistrarea documentaţiei pentru informarea şi consultarea publicului”, se arată în proiect.

Orarul şi locul unde se va putea face consultarea documentaţiilor de urbanism se va stabili pentru fiecare documentaţie în parte şi va fi specificat atât în anunţul de informare afişat pe site‐ul Primăriei Municipiului Timişoara, cât şi pe panourile de informare.

În ceea ce priveşte adresabilitatea proiectului „pentru Planul Urbanistic General şi Regulamentul Local de Urbanism aferent, procedura de informare şi consultare a publicului se adresează tuturor cetăţenilor oraşului, precum şi autorităţii competente în ceea ce priveşte protecţia mediului, precum şi tuturor autorităţilor interesate. Articolul 14. Pentru Planurile Urbanistice Zonale şi Regulamentele Locale de Urbanism aferente, procedura de informare şi consultare se adresează: a) persoanelor cu drept patrimonial: iniţiatorii documentaţiei, proprietarii direct afectaţi, proprietarii parcelelor vecine zonei afectate; b) persoanelor cu relevanţă funcţională: rezidenţi şi deţinători de activităţi identice sau complementare etc.; c) persoanelor cu caracter asociativ: organizaţii ale societăţii civile, asociaţii profesionale, asociaţii ale sectorului de afaceri; d) altor grupuri‐ţintă care se vor identifica pe parcursul procedurii de informare şi consultare a publicului. Articolul 15. Pentru Planurile Urbanistice de Detaliu, procedura de informare şi consultare se adresează grupului‐ţintă constituit din proprietarii parcelelor vecine pe toate laturile parcelei care a generat P.U.D.‐ul, precum şi proprietarilor parcelelor situate peste drum de parcela beneficiarului P.U.D”, se mai arată în actul ce va fi supus la vot.

Întregul proiect poate fi consultat aici.

UPDATE Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi și urmează, până la urmă, să fie supus unei dezbateri publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.