Propunere INEDITĂ pentru turiștii care vin la morile de apă de la...

Propunere INEDITĂ pentru turiștii care vin la morile de apă de la Rudăria, unice în Europa. Câte persoane le admiră zilnic

0
DISTRIBUIȚI
morile de apa de la rudaria
Morile de apă de la Rudăria sunt unice în Europa.

Unele dintre cele mai spectaculoase atracții din Banatul Montan atrag din ce în ce mai mulți turiști din țară, dar chiar și din străinătate. Este vorba de morile de apă de la Rudăria, unice în Europa, aflate în patrimoniul UNESCO, care sunt admirate zilnic de zeci de drumeți. Din păcate, turiștii care-și propun să admire frumusețile de pe Valea Rudăriei întâmpină două probleme: starea proastă a drumului ce duce spre comuna Eftimie Murgu, în care morile de apă se află, care este neasfaltat pe o lungime de șapte kilometri, precum și lipsa locurilor de cazare în zonă.

Casele localnicilor ar putea fi transformate în spații de cazare

În viitorul apropiat, conducerea administrației locale speră că acest drum va fi asfaltat, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, scrie Radio Reșița.


În acest moment se caută o soluție și pentru rezolvarea problemei lipsei locurilor de cazare. În condițiile în care numeroase case din comună au rămas goale ca urmare a scăderii populației, autoritățile locale se gândesc să-i convingă pe localnici să le transforme în spații de cazare turistice.

„Localnicii ar fi dispuşi să ofere locuri de cazare în casele lor, însă reticenţa îţi spune cuvântul: nimeni nu a făcut un prim pas pe acest drum! Sperăm să deschidem drumul şi pe această oportunitate de a câştiga bani… bani sănătoşi din turism”, povestește Mihai Vlădia, primarul comunei Eftimie Murgu.

Morile de apă de la Rudăria au fost folosite încă de pe vremea dacilor. Sunt numite și mori cu ciutură, fiind realizate din lemn și acoperite cu șiță. La fel ca acum sute de ani, localnicii încă macină porumbul și grâul prin tehnica măturării de piatra morii. Localnicii spun că făina obținută este una specială, cu gust deosebit.

Foto: Radio Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.