Revenirea ACS Poli Timișoara în Liga 1, contestată de UTA Bătrâna Doamnă....

Revenirea ACS Poli Timișoara în Liga 1, contestată de UTA Bătrâna Doamnă. Care sunt argumentele arădenilor

0
DISTRIBUIȚI
uta-arad_ro UTA Bătrâna Doamnă
UTA Bătrâna Doamnă consideră că merită să joace în Liga 1

După complicarea situației Rapidului în justiție, LPF a anunțat că locul giuleștenilor în Liga 1 va fi luat de ACS Poli Timișoara, echipă retrogradată în Liga 2 la finalul sezonului trecut.

Manevra este constestată, însă, din orașul cu care Timișoara are o rivalitate fotbalistică de zeci de ani. Oficialii clubului UTA Bătrâna Doamnă susțin că locul eliberat de Rapid în primul eșalon ar trebui să fie al lor, pentru că arădenii au câștigat barajul de promovare cu Dunărea Galați.

„Ne menţinem poziţia în continuare că LPF a premiat contraperformanţa în dauna performanţei, respectiv o retrogradare cu neîndeplinirea baremului de puncte contra unei clasări sportive de loc eligibil pentru Liga 1, câştigarea unui baraj de promovare şi obţinerea licenţei pentru Liga 1 fără puncte de penalizare. Avem datoria faţă de publicul arădean, precum şi de jucătorii şi staff-ul care au atins această performanţă, să ne folosim de toate mijloacele şi căile de atac pentru a corecta această decizie eronată a Ligii Profesioniste de Fotbal”, semnează, pe site-ul oficial al echipei arădene, conducerea clubului UTA Bătrâna Doamnă.

În urmă cu mai bine de o săptămână, conducerea clubului din Arad făcea demersuri necesare, atât la Federaţia Română de Fotbal cât şi la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea în viitorul sezon al Ligii 1, în cazul în care a doua promovată din Liga a 2-a, Rapid Bucureşti, nu va fi admisă în competiţie.

Argumentele care stăteau la baza demersurilor lor erau:

„1.


UTA Bătrâna Doamnă a câştigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călăraşi, organizat de FRF.
2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menţinerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obţinut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câştiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid Bucureşti sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.
3. UTA Arad a obţinut licenţa pentru Liga I, fără să fie sancţionată cu depunctare.
4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat şi local, nici litigii federative.
5. UTA Arad are susţinere totală din partea autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a publicului arădean.
6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timişoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului şi 6 puncte pentru licenţă), fără susţinerea publicului timişorean, se ajunge ca în anul competiţional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiţiei.
7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timişoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanţa unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct şi câştigarea unui baraj de promovare.
Ne vom susţine cauza la toate forurile competente”.

Sursa foto: uta-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.