Robu se spală pe mâini în scandalul amenințărilor directorului Drăgilă de la...

Robu se spală pe mâini în scandalul amenințărilor directorului Drăgilă de la Horticultura: „Nu ştiu să vă spun. Nu e în subordinea mea”

0
DISTRIBUIȚI

robu dna1

Un filmuleţ în care directorul societăţii Consiliului Local Timişoara, Horticultura SA, Andrei Drăgilă, ameninţa un tânăr cu bătaia pentru că îi cerea explicaţii legat de faptul că se afla cu maşina pe un spaţiu interzis făcea ravagii pe internet, săptămâna trecută.

Pentru presa locală, Drăgilă explica faptul că BMW-ul X5 la volanul căruia se afla aparţine societăţii Horticultura şi că tânărul respectiv l-ar fi agresat, fiind nevoit să reacţioneze aşa. Prompt în a lua măsuri legate de toate neregulile din jurul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a făcut că plouă în cazul directorului Drăgilă, fără a-l mustra măcar public.

Cum comentează Robu necesitatea unui BMX X5 la Horticultura

Întrebat dacă este normal ca societatea să deţină o maşină de serviciu BMW X5 în condiţiile în care utilajele cu care operează sunt vechi de zeci de ani, Robu a declarat că „nu ştiu să vă spun. Nu e în subordinea mea societatea comercială Horticultura, întrebaţi-l pe domnul Drăgilă.


Eu nu cunosc detaliile, dar având în vedere că societatea primăriei Horticultura cu acţionar unic Consiliul Local Timişoara se ocupă de spaţiile verzi în oraş şi se ocupă bine, eu sunt mulţumit de volumul de muncă depus, de toată mobilizarea de acolo şi de calitatea muncii. Dar eu sunt în postura de beneficiar pentru că eu mă îngrijesc ca spaţiile verzi să arate bine şi Horticultura se ocupă de cele din zona centrală. I-am cerut domnului director, dar nu i-am ordonat că nu este în subordinea mea, i-am cerut să se îngrijească de o cât mai bună dotare tehnică a societăţii, pentru că în lumea de astăzi productivitatea este foarte importantă şi dacă te duci la tuns iarba cu secera sau cu coasa şi altul îţi vine cu maşinării moderne foarte performante, evident că vei avea costuri mai mari şi vei pierde la licitaţii. Evident că i-am spus domului director să se îngrijeasă de înnoirea parcului de utilaje astfel încât societatea Horticultura să fie competitivă dincolo de know how-ul pe care îl are, dincolo de angajaţii harnici şi pricepuţi, acei oameni simpli care lucrează la spaţii verzi pentru că i-am văzut la muncă în condiţii grele. (….) Atât pot să vă spun, i-am cerut să se ocupe de modernizarea parcului, eu nu ştiu ce are în dotare, nu ştiu dacă are tractoarele copilăriei mele sau poate că mai are şi aşa ceva, dar erau atât de bune încât pot fi folosite şi astăzi, dar trebuie să existe o preocupare faţă de dotarea tehnică performantă, altminteri nu se face faţă în regimul concurenţial în care trebuie să se funcţioneze”.

Trebuie spus că, deşi Robu susţine acum că Horticultura nu este în subordinea sa, atitudinea acestuia era complet diferită în 2013, când anunţa că taie salariile directorilor de companii din subordinea CL Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.