România va exporta apă potabilă în Ungaria. Câți cetățeni din țara vecină...

România va exporta apă potabilă în Ungaria. Câți cetățeni din țara vecină vor consuma apă românească

0
DISTRIBUIȚI

apa robinetO conductă prin care se va exporta în Ungaria apă potabilă din rezervele județului Arad, este în curs de realizare. Aceasta va avea în final 33 de kilometri și va deveni funcțională la începutul anului viitor.


Reprezentanții Companiei de Apă Arad au declarat pentru Arad Online că, până în 30 decembrie 2016, trebuie finalizată conducta prin care se va livra apă potabilă în 60 de localități din județul ungar Bekes.

Despre acest proiect se discută de mai bine de un deceniu, mai exact din 2004, la inițiativa ungurilor, care căutau surse de apă pentru o populație de aproximativ 350.000 de oameni, care se alimentează în prezent din surse de calitate inferioară.

În cursul zilei de marți, preşedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut o întrevedere, la Arad, cu viceprimarul oraşului Bekescsaba, Hano Miklos, cu reprezentanţii Companiei de Apă din Bekescsaba, ai Companiei de Apă Arad şi cei ai SC Aqua Trans Mureş, în care s-a convenit să se facă demersuri pe lângă Guvernul României pentru semnarea unui acord inter-guvernamental în vederea transferului de apă peste graniță.

Conform parteneriatului semnat între cele două județe, se vor livra, în medie, 22.000 de metri cubi de apă pe zi. Prețul de livrare nu a fost stabilit până în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.