S-au terminat înscrierile la Universitatea de Medicină din Timișoara: 2.300 de candidați...

S-au terminat înscrierile la Universitatea de Medicină din Timișoara: 2.300 de candidați se „bat” pe 550 locuri bugetate. Când vor susține concursul de admitere

0
DISTRIBUIȚI

umft_2006

Bătaie și în acest an pe locurile de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Nu mai puțin de 2.303 candidați care visează să ajungă medici și-au depus, săptămâna trecută, dosarul de înscriere la universitatea timișoreană.


Aceștia se „bat” pe 1.053 de locuri, dintre care doar 560 sunt bugetate, cinci fiind destinate tinerilor de etnie rromă.

Concursul de admitere are loc în 27 iulie

Înscrierile s-au terminat vineri, 22 iulie, iar reprezentanții instituției au și făcut publică lista candidaților admiși la concursul de admitere, care este programat pentru data de 27 iulie. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți candidați și-au depus dosarul de înscriere la Facultatea de Medicină. În total, 1.694 de tineri care au luat BAC-ul se luptă pe 407 locuri bugetate și 265 cu taxă. Cea mai mare concurență este, însă, la specializarea „Asistență medicală generală”, la Lugoj, unde sunt înscriși 326 de candidați pe 75 de locuri cu taxă, niciun loc nu este bugetat.

Candidații au luat cu asalt și Facultatea de Medicină Dentară, aici fiind înscriși 434 de persoane pe 182 locuri, din care 69 sunt bugetate. Pe de altă parte, tinerii nu s-au prea înghesuit să se înscrie la Facultatea de Farmacie, unde pe cele 194 de locuri, din care 79 bugetate, s-au înscris 175 de candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.