Sanctuar şi Umbre Zidite, concerte în cadrul campaniei One Take Live, la...

Sanctuar şi Umbre Zidite, concerte în cadrul campaniei One Take Live, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-588301285">
Formaţia Umbre Zidite a susţinut un concert în cadrul acţiunilor One Take Live
Formaţia Umbre Zidite a susţinut un concert în cadrul acţiunilor One Take Live

Acţiunea de sprijinire a scenei locale iniţiată de Made in TM a continuat la sfârşitul săptămânii trecute cu două concerte desfăşurate la D’arc pe Mal, derulate sub umbrela One Take! LIVE.

Vineri seara, pe scenă au urcat membrii trupei de heavy – metal Sanctuar. Formaţia timişoreană, care conform mărturisirilor proprii cântă „sută la sută rock“, a luat fiinţă la începutul anului 2004 şi îi citează ca influenţe pe cei de la Iron Maiden, Manowar, Helloween sau Judas Priest. Primul lor material se numeşte “Fiinţe Alese”, iar albumul “30 de vieţi” a a beneficiat de un master profesionist efectuat de chitaristul Cristi Gram. Componenţa actuală a formaţiei este Claudiu Rugăciune (voce, chitară), Florin Rugăciune (bass), Erdei Claudiu (chitară) şi Cătălin Diaconu (tobe). De-a lungul timpului, Sanctuar a deschis show-uri pentru trupe româneşti, cum ar fi: Cargo, Iris, Compact, Trooper, Viţa de Vie sau Holograf, dar şi pentru Kiss Forever Band (Ungaria) sau Bonfire (Germania). În vara acestui an, trupa a susţinut concerte în cadrul SeaWolves Festival desfăşurat la Mamaia, la Road Patrol Bikers Festival (Timişoara) şi Bikers Fest Alba Iulia.

Sâmbătă seara, în aceeaşi locaţie a avut loc un recital cu Umbre Zidite, una din formaţiile care au marcat scena post-punk a Timişoarei. Istoria trupei a început înainte de Revoluţia din 1989, într-un garaj din zona Medicină, când Mani, Ariciu’ şi Nexantes au încercat să facă muzică. Debutul în concert a avut loc la prima ediţie a Festivalului Underground Timişoara ţinută în 1997 la Sala Lira. În 2016, Umbre Zidite sunt Mani (bass), Claudiu „Ariciu“ (chitară), Caius (voce), Cristian (chitară) şi Andrei (tobe). Formaţia timişoreană a revenit în atenţia melomanilor în acest an, susţinând un concert la Cluj, alături de Arc Gotic şi un recital apreciat pe deplin de fani în cadrul celei de-a doua ediţii a Revolution Festival, care s-a desfăşurat la Muzeul Satului Bănăţean. Seria de concerte One Take Live, susţinută de soundcreation.ro, Uman Shop, Club D’arc Timisoara, Clinica de Bere, Centrul Cultural German şi Institutul Francez Timişoara a fost iniţiată de creatorii compilaţiei anuale Made in TM. Anterior acestei serii de concerte, zece trupe timişorene au avut ocazia unică de a înregistra în condiţii de studio un single, în cele mai profesionale condiţii de studio, puse la dispoziţie de echipa lui Uţu Pascu şi cei de la Soundcreation. Cele zece nume timişorene care au fost alese pentru această acţiune sunt Haos, Brum, Sebastian Spanache Trio, Melting Dice, Virgula, Sanctuar, Arc Gotic, Umbre Zidite, The Different Class şi The Case, iar pe parcursul acestei veri, toate aceste formaţii vor susţine concerte la D’arc pe Mal.

Foto: Bogdan Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.