Săptămână importantă pentru nașterea SCM Politehnica Timișoara, formula de salvare a handbalului...

Săptămână importantă pentru nașterea SCM Politehnica Timișoara, formula de salvare a handbalului alb-violet. Ce probleme urgente mai trebuie rezolvate

0
DISTRIBUIȚI
DSCF3489
SCM Politehnica Timișoara, formula de avarie dar și pentru Europa

Săptămâna trecută s-a oficializat primul pas prin care SCM Timișoara a preluat locul lui CH CSU Politehnica, votul din CL Timișoara. La finele acestei săptămâni clubul nou, SCM Politehnica Timișoara, va trebui afiliat la FR Handbal iar conducătorii spun că principala problemă, cea a datoriilor, e ca și rezolvată. O altă problemă stringentă, legată de participarea în preliminariile Cupei EHF, e schimbarea suprafeței de joc din Sala ”Constantin Jude”.

Conducerea echipei care va avea numele de SCM Politehnica Timișoara în noul sezon a ținut să clarifice situația actuală a clubului. Formația de handbal va juca pe CIS-ul clubului municipal și semnează parteneriate cu vechile structuri ASCH și Univ. Politehnica. ”La finele acestei săptămâni vom merge la FRH să afiliem noua echipă… Am depus vineri un proiect de modificare de buget pentru SCM, pentru secția de handbal. Astăzi o să depun la biroul de investiții al municipalității o solicitare. Avem nevoie de o investiție imediată la Sala Olimpia pentru Cupa EHF”, a declarat Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara.

Astfel, Sala ”Olimpia” are nevoie de noi ajustări, în condițiile în care noua ”Polivalentă” nu e nici pe departe gata. Suprafața din vechea sală va trebui schimbată, altfel, timișorenii riscă după toate eforturile să joace partidele din cupele europene la Reșița.

Principala problemă în calea funcționării SCM Politehnica e cea a datoriilor către jucători, o parte dintre ei îndreptându-se și spre comisii. Iar fără ”stingerea” acestor litigii se interzice dreptul la transferuri.


”Pot să vă certific că până miercuri toate documentele vor fi semnate și jucătorii își vor primi banii pe care i-am promis. S-au negociat reeșalonarea debitelor, ei merită să primească acești bani. E în joc reputația Politehnicii și a Timișoarei. Mediul privat e cel care a reușit să scoată din impas situația financiară. 80% din datoriile jucătorilor sunt efectiv stinse. Mai rămân 20% până în luna decembrie”, a spus Ioan-Silviu Doboși, președintele vechiei structuri, cea care e și obligată să se ocupe de problema datoriilor.

Radu Țoancă a vobit și de problema bugetului, practic o ”gaură” de trei milioane de lei. Deocamdată nu s-a primit nici milionul de la CJT iar cei 900.000 de lei votați ca premiere nu au putut fi accesați din cauza normelor. Bugetul pe următoarea jumătate de an va fi asigurat în mare parte de la bugetul local și va fi în acest cuantum de trei milioane, bineînțeles dacă propunerile vor trece la votul consilierilor. Componenta privată e asigurată și de două firme importante iar pe viitor se dorește atragerea mai multor sponsori mici. Mai ales că viitorul nu sună bine dacă Legea 69 se modifică astfel încât nu se vor mai putea plăti salarii din bani de la ”stat”.

Fenici, revenire confirmată. Se anunță transferuri

Poli nu va mai conta sigur pe patru jucători-cheie din sezonul trecut: Grigoraș (Tatabanya), Halcă, Chikovani și Timofte (toți la Călărași). În schimb, așa cum anunța PRESSALERT.ro, căpitanul Cristian Fenici a fost convins să rămână până la urmă. ”E adevărat că am avut un precontract cu Constanța (Dobrogea Sud). Situația la club era dificilă, nu se știa ce va fi pe viitor, aveam un acord și aveam bagajele făcute. Dar în ultima săptămână conducerea clubului a reușit să mă întoarcă din drum. Sunt bucuros să pot continua la Poli și să jucăm în cupele europene. Sper să facem o echipă cel puțin la nivelul celei de anul trecut”, a explicat Cristi Fenici, care a semnat un contract valabil pe doi ani de zile.

Managerul sportiv Dan Dumitru a precizat că ”până vineri voi putea da numele care vor veni”, existând se pare niște acorduri de principiu cu câțiva jucători străini. Pero Milosevic va rămâne ”principalul” echipei și în următoarele două sezoane.

SCM Politehnica Timișoara se reunește în noua formulă joi, 21 iulie, la două zile după aflarea adversarului din Cupa EHF. În presezon bănățenii vor organiza tradiționala Cupă Politehnica, în cadrul căreia vor fi și ”adversari de Champions League”, cel mai probabil Pick Szeged va figura printre participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.