Ședință „cu năbădăi” la primul plen al noului CJ Caraș-Severin. Fostul președinte...

Ședință „cu năbădăi” la primul plen al noului CJ Caraș-Severin. Fostul președinte liberal Marcel Vela, în centrul scandalului

0
DISTRIBUIȚI
frunzaverde si Marcel Vela
Marcel Vela (dreapta)

La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin convocată pentru ziua de azi, trebuia să se ia act de încetarea mandatelor de consilier judeţean a lui Ion Mocioalcă, Ilie Iova, Marcel Vela, Valeria Diana Schelean-Şomfelean, Ion Tabugan şi Ioan Narcis Chisăliţă, în locul acestora urmând a fi validaţi Petru Borduz, Georgiana Adina Mihaela Popovici, Traian Smultea, Elena Ileana Meteleaucă, Marcel Andronache şi Marius-Mihai Bălean.

Şi-a retras demisia, dar a rămas fără mandat

Iniţial, Marcel Vela declarase că renunţă la mandatul de consilier judeţean deoarece a candidat pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, dar ulterior a revenit asupra deciziei, conform infocs.ro, după ce cunoscutul om de afaceri timişorean Romeo Dunca, intermediarul unei investiţii de 500 de milioane de euro în zona Văliug-Semenic care ar urma să fie finanţată de oameni de afaceri turci din Izmir, a dat de înţeles că nu mai e dispus să gireze contractul deja semnat deoarece nu are încredere în aleşii care conduc acum judeţul.


El a afirmat că aceştia nu prezintă nici un fel de garanţii, aşa cum ar fi făcut-o Marcel Vela, care şi-a dorit această investiţie, dar prin retragerea sa din consiliu nu mai are nici un cuvânt de spus.

Cu o zi înainte de şedinţa consiliului judeţean, Vela revenit asupra intenţiei de a demisiona şi a declarat că intenţionează să-şi păstreze mandatul de consilier judeţean tocmai pentru a nu compromite această importantă investiţie pentru judeţ, pe care a girat-o ca primar al Caransebeşului, înaintând, ieri, preşedintelui consiliului judeţean Silviu Hurduzeu o cerere în acest sens, pentru a retrage proiectul de hotărâre referitor la demisia sa de pe ordinea de zi. Lucrurile s-au complicat însă în timpul şedinţei, deoarece proiectul a rămas pe ordinea de zi, deşi consilierul liberal a susţinut că demisia este un act unilateral şi aceasta a fost retrasă înaintea şedinţei. Secretarul consiliului judeţean a apelat la diverse dispoziţii şi legi pretinzând că revenirea asupra demisiei nu este posibilă, iar pesediştii au invocat discutarea şi avizarea demisiei în comisiile de specialitate.

Cu o abţinere, alianţa PSD-PMP-UNPR a votat încetarea mandatului lui Marcel Vela, iar grupul liberal s-a retras din şedinţă, aceasta fiind închisă din lipsă de cvorum. Marcel Vela intenţionează să atace votul de astăzi în contencios administrativ şi e hotărât să susţină proiectul de investiţii în orice condiţii.

Surse foto: caon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.