Șeful direcției de combatere a terorismului din SRI : “Urmează un atentat...

Șeful direcției de combatere a terorismului din SRI : “Urmează un atentat terorist de mari proporții !”

0
DISTRIBUIȚI

antitero sri

Generalul Sorin Gabriel Cozma, șeful Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, a afirmat, astăzi, într-o prelegere ținută la Festivalul de Film Istoric de la Râșnov, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, că “DAESH (Statul Islamic – n.red.) e cel mai puternic brand creat de terorism” și că “indiciile arată că DAESH pregătește un atac de mari proporții, inedit”, citat de Hotnews.ro.

“Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH.


Nu putem permite să se numească stat. DAESH e o mutație genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH aparține erei Facebook și Twitter”, a declarat generalul SRI.

“Al-Qaeda își conduce fransizele de la distanță, practică un management pasiv. DAESH se implică în viața de zi cu zi, face transfer de know-how și resursa umană catre fransiză, practic management activ. Al-Qaeda încearcă, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acționează cu o violență nejustificată, nediscriminând între cei vizați de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, a afirmat generalul.

Șeful Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI a avertizat că “se trece, treptat, de la radicalizare islamică la islamizarea radicalizării. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arată cu DAESH pregătește un atac de mari proporții, inedit.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.