Sindicaliștii din adminstrație NU mai intră în grevă pe perioadă nederminată

Sindicaliștii din adminstrație NU mai intră în grevă pe perioadă nederminată

0
DISTRIBUIȚI

sindicate protest jp 1 p

Răsturnare de situaţie la nivel naţional privind greva pe perioadă nedeterminată promisă de o parte din angajaţii din primăriile din ţară. La nivelul judeţului Timiş nu mai puţin de 1.299 de persoane din 64 de primării au anunţat că vor întrerupe pe perioadă nedeterminată activitatea. Astăzi însă, preşedintele filialei Timiş a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Tiberiu Negrei, a anunţat că greva nu va mai avea loc.

„Urmare a întâlnirilor de lucru din data de 16.07.2016 şi 17.07.2016 dintre Valer Suciu – preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie şi domnul Vasile Dâncu – vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost convenite următoarele: Analiza şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală.


Analiza, dezbaterea şi promovarea Strategiilor de modernizare a funcţiei publice precum şi Strategia formării profesionale în Aministraţia publică centrală şi locală. Participarea la dezbaterea şi lucrările Comisie interministeriale pentru redactarea Codului administrativ şi a codului de procedură administrativă”, se arată în adresa sindicaliştilor.

Tot în cadrul aceleiaşi informări se spune şi că se vor corecta anumite prevederi din O.U.G nr. 20 din 2016 şi că reprezentanţii FNSA vor participa la reuniunile grupurilor de lucru ale guvernului privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. În ceea ce priveşte norma de hrană ar urma să se acorde în baza bugetelor aprobate în acest sens în primării, iar voucherele de vacanţă în cauza unor criterii de performanţă. Negrei a subliniat că greva nu se anulează, doar se suspendă până în luna septembrie, atunci când angajaţii din administraţie vor decide dacă protestele se reiau în funcție de modul în care sunt soluționate revendicările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.