Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a semnat contractul de finanţare cu...

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a semnat contractul de finanţare cu CJAS Timiș, pe luna iulie. Cum se va rezolva deficitul pe luna iunie

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au semnat actul adițional cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș (CJASTM) pentru finanțare pe luna iulie.

Cu toate acestea, problemele legate de finanţarea insuficientă pentru luna iunie continuă. Conducerea unităţii medicale susţine că decizia a fost luată „în interesul sănătăţii pacienţilor şi pentru a se putea continua actul medical”. Vă reamintim că reprezentanții spitalului de la Pădurea Verde au refuzat semnarea actului adițional cu CJASTM pe luna iulie sperând să obţină finanţarea completă pentru luna iunie.Banii alocaţi pentru luna iunie au fost în valoare de 1,2 milioane lei însă unitatea medicală avea nevoie de încă 300.000 de lei pentru plata materialelor sanitare, a medicamentelor, a utilităților și, nu în ultimul rând, pentru plata tichetelor de masă pentru angajați.

Criza financiară a survenit după ce în urmă cu câteva luni spitalul a mai avut nevoie de bani, iar aceştia au fost luaţi din fondurile alocate pentru luna iunie.


Contractul pentru luna iulie a fost semnat cu promisiunea că pentru luna iunie se va face o rectificare bugetară.

„A fost semnat actul adiţional pentru luna iulie intre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «dr. Victor Babeş» Timişoara şi CJASTM, în interesul sănătăţii pacienţilor şi pentru a se putea continua actul medical. Nu s-a rezolvat problema suplimentării valorii de contract pentru luna iunie, care a rămas descoperită cu circa 300.000 lei, servicii medicale efectuate, dar nedecontate de CJASTM. Avem însă promisiuni pentru rectificare la semestru, la sfârşitul lunii iulie”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.