STAGNARE Stadionul de la Gara Mare rămâne deocamdată pradă degradării. Ce demersuri...

STAGNARE Stadionul de la Gara Mare rămâne deocamdată pradă degradării. Ce demersuri s-ar putea face pentru relansarea echipei CFR Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
CFR Timisoara (4)
Tribuna a II-a a Stadionului ”CFR” din Timișoara a devenit inaccesibilă

Încă de anul trecut conducătorul lui CSF CFR 1933 Timișoara, Constantin Nedela, vorbea despre demersurile de obținere a bazei sportive de la Gara Mare pentru clubul alb-vișiniu. Solicitarea sa prin intermediul sindicatului a fost însă ignorată de proprietarul CNCF CFR SA iar vechiul stadion își continuă degradarea. Nedela spune acum că va da în judecată compania pentru că trecerea bazelor sportive la sindicate e cuprinsă în noul contract colectiv de muncă.

Stadionul de la Gara Mare arată ca o ruină după ani de zile în care nu s-a investit niciun ban. Proprietarul bazei e CNCF CFR și se încerca obținerea lui, printr-un contract de comodat, de către Sindicatului Feroviar ”Glasul Roților de Tren” din Timișoara, condus tot de Constantin Nedela.


Președintele executiv al clubului de fotbal actual CFR 1933 fiind optimist că o astfel de mutare ar atrage o investiție privată pentru renovarea arenei și totodată relansarea fotbalului alb-vișiniu în Banat. După câteva tentative eșuate acesta a depus ultima solicitare pentru primirea în administrație a arenei, pe 11 mai, la București, dar nu a primit nici acum vreun răspuns de la ”compania-mamă”. ”Nu am primit niciun răspuns. Pe 15 iunie a venit o nouă conducere în companie. Undeva în luna august îi voi da în judecată în baza  articolului din contractul colectiv de muncă. În acesta spune că bazele sportive revin sindicatelor. Nu cred că vor primi între timp răspuns. Mai stau o lună pentru că e vacanță judecătorească, apoi mă îndrept către avocați”, a declarat Constantin Nedela pentru PRESSALERT.ro.

Succes pentru ”leoparde”, retrogradare cu băieții

Din punct de vedere sportiv CSF CFR 1933 Timișoara a avut parte de un sezon cu plusuri și minusuri. Dacă echipa feminină a promovat din nou în Superligă după doar un sezon petrecut în al doilea eșalon, băieții au retrogradat din Liga a IV-a Timiș.

Deși situația pare foarte gri cu echipa masculină există totuși o speranță că se vor concretiza până la urmă niște discuții începute în iarnă. E vorba inclusiv de omul de afaceri George Sîngeorzan, care se implicase din primăvară la Mama Mia Becicherecu Mic. ”Așteptăm să discutăm cu finanțatorul, dacă vine. Noi am putea fi invitați în Liga a IV-a, suntem primii sub linie. Altfel, fără bani ne ducem cu copiii și jucăm în Liga a VI-a. Investitorul s-ar concentra pe Centrul de copii și juniori și echipa masculină. Cu bani ajungi în doi ani în B”, a spus Constantin Nedela.

O variantă vehiculată era și cea de transformare a Becicherecului în noul CFR, mai întâi printr-o mutare a ”pizzerilor” la Gara Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.