STATISTICĂ Trafic de pasageri și de marfă în creștere pe Aeroportul Timișoara....

STATISTICĂ Trafic de pasageri și de marfă în creștere pe Aeroportul Timișoara. Care sunt destinațiile preferate de călătorii din Banat

0
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1Traficul aerian a continuat să crească în primul semestru din an, la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

În perioada ianuarie-iunie 2016, aeroportul a înregistrat 469.847 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (435.372 pasageri). O creştere însemnată de 10% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2016, respectiv 6.053 faţă de 5.493 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2015.

„Datele statistice pe companiile aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 11%, compania aeriană Tarom a înregistrat o rată de creştere de 9%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere, de 1%”, transmit reprezentanții principalei aerogări din vest.

Destinaţiile preferate de pasageri au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Au fost însă introduse destinaţii noi, spre Eindhoven (Olanda) şi Bodrum (Turcia).

În aceeaşi perioadă de referinţă, traficul de marfă a înregistrat o creştere cu 60% faţă de anul precedent, fiind procesate 1.847 tone.

„Cifra de afaceri a Aeroportului a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în condiţiile în care cheltuielile au rămas la acelaşi nivel, iar rata de profitabilitate s-a mărit de la 9% la 21%”, mai spun oficialii AIT.

De la 1 septembrie 2016 vor fi introduse noi destinații care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi frecvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles-Charleroi, Frankfurt-Hahn.


De asemene, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, operate de compania aeriană Blue Air.

„Printre priorităţile noastre pentru anul 2016 se numărau creşterea traficului aerian, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii, obiective pe care le-am atins şi pe care vrem să le dezvoltăm permanent. După inaugurarea centrului logistic DHL de la finalul anului trecut, la începutul prezentului an am reuşit să inaugurăm prima bază aeriană din România a companiei RyanAir. În continuare avem convingerea că anul 2016 va fi un an marcant al aeroportului, an în care vom depăşi numărul de 1 milion de pasageri tranzitaţi prin aeroportul Timişoara. Pentru aceasta am demarat lucrările de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pentru a crea condiţii optime de operare a numărului de pasageri aflat în creştere”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.