Sute de migranți în marș prin Serbia spre granița cu Ungaria. Vezi...

Sute de migranți în marș prin Serbia spre granița cu Ungaria. Vezi care este reacția Poliției de Frontieră din România

0
DISTRIBUIȚI

579288a1c36188ee1e8b4571

Sute de migranți și solicitanți de azil se îndreaptă, de vineri, pe jos, către frontiera dintre Serbia și Ungaria, în semn de protest față de decizia Budapestei de a ține frontierele închise, pentru a-i împiedica să intre pe teritoriul UE. În ciuda maselor mari de oameni care se mișcă nu departe de granițele românești și a faptului că există un punct comun unde granița sârbo – maghiară se unește cu cea din țara noastră granițele Poliția de Frontieră Română nu comentează subiectul. Până la urmă, susțin surse din cadrul Poliției de Frontieră, e în atribuțiile MAE să dispună anumite măsuri.

Migranții poartă pancarte de carton pe care scrie: „Ungaria deschide frontierele!” și „Nu frontierelor, nu gardului”.


Potrivit Associated Press, oamenii au plecat vineri, în coloană, escortați de mașini de poliție, din Belgrad spre Horgoș și Klebija, localități aflate la 200 km distanță.

La Horgos sunt acum 650 de migranți și alți 215 Kelebija, a spus reprezentantul Comisariatului pentru refugiați, Ivo Miskovic, citat de AP.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, migranții care au pornit pe jos spre granița cu Ungaria au renunțat la mersul pe jos și au luat trenul, în Novi Sad, a mai declarat reprezentantul Comisariatului pentru Refugiați.

Purtătorul de cuvânt al comisariatului, Ivo Miskovic a adăugat că la dispoziția refugiaților au fost puse mai multe autobuze, care au dus un număr de 33 la Subotica, respectiv 64 la Bogovadja.

Grupul de migranți este format, în cea mai mare parte din persoane plecate din Afganistan și Pakistan. Cei mai mulți dintre migranți sunt tineri, care au puține șanse să poată intra pe teritoriul Ungariei sau al altor state membre UE.

Recent, raportează presa străină, Ungaria și-a consolidat controalele la frontiera de sud, și permite trecerea unei medii de 30 persoane pe zi, în principal familii de refugiați cu copii mici.

Foto: © Ruptly

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.