Te lingi pe degete: într-un oraș din vestul țării se organizează Festivalul...

Te lingi pe degete: într-un oraș din vestul țării se organizează Festivalul Virșlilor, cârnăciorii tradiționali care se prepară încă de pe vremea dacilor. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI
virsli
Festivalul Virșlilor are loc la Deva

Gurmanzii din vestul țării sunt așteptați, la sfârșitul acestei luni, să participe la o acțiune cu totul inedită. Este vorba de Festivalul Virșlilor, care a ajuns deja la cea de-a patru ediție. Astfel, cei care trec pragul evenimentului care va avea loc în perioada 29 – 31 iulie în Piața Cetății din Deva vor putea gusta niște cârnăciori subțiri delicioși.

Din ce se prepară virșlii

„Timp de trei zile, mai mulţi producători tradiţionali de virşli îşi vor da întâlnire la poalele Cetăţii, unde vor avea loc şi spectacole de folclor şi muzică pop, susţinute de artişti şi trupe de renume”, transmite Primăria Deva, organizatorul festivalului.


Virșlii sunt preparate culinare tradiționale ale județului Hunedoara și datează încă de pe vremea dacilor, fiind preparați, inițial, din carne de oaie și capră.

virslii
Virșlii de Sălaș, delicioși.

De altfel, se spune că virșlii erau preferații lui Avram Iancu. Rețeta după care se prepară virșlii este neschimbată de sute de ani. În județul Hunedoara sunt renumiți virșlii de Sălaș și virșlii de Brad. Pentru că sunt un produs tradițional, acești cârnăciori subțiri nu se vând la kilogram, ci la pereche, prețul fiind de aproximativ 3 lei. Spre deosebire de virșlii de Brad, care se opăresc, cei de Sălaș se pun la afumat.

Mai multe informații despre programul Festivalului Virșlilor din Deva sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.