Proiect CJT: cotizaţie de 200.000 de lei pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală...

Proiect CJT: cotizaţie de 200.000 de lei pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Ce nemulţumire există în privința banilor primiţi de la CL Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

depunere juramant cjt 2016 (7)

Veşti bune pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Consiliul Judeţean Timiş propune majorarea cotizaţiei anuale. Dacă acum suma votată ca sprijin financiar pentru asociaţie este de 112.000 lei, aceasta ar putea creşte aproape de două ori, până la 200.000 de lei, dacă aleşii votează proiectul care se va afla pe mesele lor la plenul de la finele săptămânii.

„În anul 2015, în şedinţa Consiliului Judeţean Timiş din data de 28 ianuarie, dl. consilier Adrian Negoiţă face un amendament prin care propune suplimentarea cu suma de 100.000 lei a cotizaţiei către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, amendament care este aprobat. Urmare acestui fapt s-a majorat cu 100 mii lei cotizaţia anuală pentru Asociaţia «Timişoara Capitală Culturală Europeană», cuantumul cotizaţiei anuale a Consiliului Judeţean Timiş modificându-se de la 12.000 lei la 112.000 lei şi de asemenea a fost modificat în data de 26.03.2015, prin act adiţional, şi statutului asociaţiei în discuţiei, cuantumul cotizaţiei anuale a Consiliului Judeţean Timiş modificându-se de la 12.000 lei la 112.000 lei.


De asemenea, în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației «Timișoara Capitală Culturală Europeană» din 6 martie 2016, Consiliul Județean Timiș reprezentat prin dl. Adrian Negoiță, a propus mărirea cotizației la 200.000 lei pe an, sumă pe care dl. Negoiță o susține și prin motivația depusă la CJT în data de 7 iulie 2016, privind alocarea cotizației pentru asociația în discuție”, se arată în referatul proiectului postat pe site-ul Consiliului Judeţean Timişoara.

CJT a pus la dispoziţia asociaţiei, în mod gratuit, şi spaţii de lucru în Bastionul Terezia. În ceea ce priveşte contribuţia Primăriei Timişoara, Simona Neumann, directorul asociaţiei, a explicat recent că banii viraţi de municipalitate sunt insuficienţi pentru a susţine activitatea asociaţiei.

„Noi nu putem plăti retroactiv. De la momentul aprobării în plen a noii cotizaţii de un milion, putem plăti pe lunile rămase. Asta înseamnă 700.000 de lei, nu mai ştiu acum cât era suma. Acea sumă o plătim integral şi o plătim cât mai repede ca să se poată folosi banii acum cât încă suntem în competiţie, că se va închide competiţia în două trei luni. Pentru anul viitor, dacă noi vom fi, şi sper să se întâmple aşa, declaraţi câştigători ai competiţiei şi Timişoara va fi declarată capitală culturală a României pentru anul 2021, atunci desigur că va trebui să ne onorăm anagajamentele asumate prin prevederi bugatare pentru anul 2017, dar asta se va vota la toamnă”, a explicat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în urmă cu circa două săptămâni.

Calendarul competiţiei îm care au rămas Bucureşti, Timişoara, Baia Mare şi Cluj Napoca poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.