Timișoara Saracens nu se teme de ”giganții” din Challenge Cup. Ce obiective...

Timișoara Saracens nu se teme de ”giganții” din Challenge Cup. Ce obiective au bănățenii în prima parte a noului sezon

0
DISTRIBUIȚI
saracens baia mare (19)
Timișoara Saracens, pregătită de noi provocări

Formația fanion de rugby a Banatului are parte de o toamnă plină de dueluri de top. Timișoara Saracens RCM va disputa în acest an și patru jocuri din grupele EPCR Challenge Cup 2016-17 și deși sorții nu au fost blânzi cu cea mai bună echipă din România campionii sunt optimiști. Obiectivul trasat pentru Europa e obținerea a măcar două victorii în această fază pentru a egala recordul de țară deținut de Selecționata Bucureștiului.

Timișoara Saracens e optimistă înaintea sezonului 2016-17. Principala atracție pe Bega vor fi jocurile din Challenge Cup, acolo unde elevii lui Grainger Heikell vor înfrunta Harlequins (Anglia), Edinburgh (Scoția) și Stade Fracais (Franța), trupe care au împreună secole de activitate cu balonul oval. ”Obiectivul în campionat e o clasare pe 1 la finele turului. În Challenge Cup obiectivul rămâne două victorii în grupă, nu e înfluențat de adversari. Credem că putem, vrem cel puțin să egalăm recordul Lupilor. Urmează și Cupa Regelui, unde vom miza pe o echipă mixtă. În acea perioadă vom avea probabil 10-12 jucători selecționați. Ne propunem și ca unul din jocurile naționalei să se dispute la Timișoara… Nu suntem speriați, cred că Challenge Cup ne va face mai buni din toate punctele de vedere. Nu vrem să fim o cometă în această competiție. Mi-aș dori ca peste o sută de ani să se vorbească și la Timișoara de o istorie de 160 de ani în rugby”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens. Azi, RCM-ul și-a prezentat trei achiziții pentru noul sezon. 

Tehnicianul bănățenilor e în asentimentul conducătorului. ”Avem 5-6 luni foarte interesante.


Suntem încântați de ce am realizat. Dar în următoarea perioadă trebuie să fim și noi la înălțime. Avem obiectiv în SuperLigă, trebuie să luăm meciurile pe rând. După șase jocuri vine și Cupa Regelui. Va fi o oportunitate bună pentru tineri de a intra în scenă. Vor fi dueluri foarte tari în Challenge Cup. Bineînțeles că vrem să ne testăm cu cei mai buni și vom căuta victoria și în acele meciuri. Nu ne mulțumim doar cu participarea. Va fi nevoie de multă muncă, de o pregătire excelentă, suntem optimiști că ne putem atinge țelurile”, a spus neozeelandezul Grainger Heikell.

”Se pare că începem o perioadă foarte încărcată cu meciuri foarte dificile. Vom aborda toate meciurile la victorie pentru că aceasta e mentalitatea implementată aici. Nu pornim decât cu gândul de a câștiga trofee și de a dezvolta un rugby de calitate. E cea mai dificilă grupă în care puteam să fim, dar sincer nu contează împotriva cui vom juca. E important să ne bucurăm de aceste meciuri, cu siguranță vom avea multe de învățat. Vom juca cu echipe dintr-un rugby foarte bine orgaizat și dezvoltate. Va fi o experiență, trebuie să privim cu încredere și până la urmă trebuie să ne măsurăm forțele. Important e cum vom aborda fiecare meci și cum îl vor aborda ei contra noastră”, a explicat căpitanul echipei, Stelian Burcea.

Spectacolul din Challenge Cup va avea patru runde în acest an, dar ordinea adversarilor va fi cunoscută la finele lui august. Astfel, runda 1 europeană va fi în perioada 13-16 octombrie, 20-23 octombrie etapa a doua, 8-11 noiembrie a treia și ultima din 2016, a patra, e programată între 15 și 18 decembrie. Celelalte două etape de grupă au loc în ianuarie 2017.

Rivale întărite

Timișoara Saracens va începe noul sezon mai întâi cu duelurile din SuperLigă, acoolo unde va sta însă în prima rundă. Pe 6 august deținătoarea titlului primește replica Științei Baia Mare. În etapa a treia timișorenii joacă la CSM, urmează apoi pe rând jocurile cu Steaua (acasă), U Cluj (deplasare), Dinamo (a) și Iași (d), turul campionatului fiind încheiat pe 10 septembrie. În 17 septembrie bănățenii dispută primul meci în Cupa Regelui, în deplasare la Dinamo.

În acest an Steaua pare întărită, mai ales prin venirea lui Florin Vlaicu de la Calvisano, totodată Baia Mare a făcut transferuri interesante, inclusiv un internațional tongan, Taliauli Malohi. ”Sunt sigur că adversarele se întăresc și în aceste săptămâni ne pregătim să ajungem la un nivel bun. Baia Mare va căuta să se răzbune după finala Cupei, dar vom fi pregătiți. Nu va fi niciun meci ușor, sunt sigur că și Iașiul e mai puternic în ultimele luni”, a concluzionat Grainger Heikell.

Timișorenii nu vor juca niciun meci-test înainte de start, în principal pentru a-și proteja jucătorii de eventuale accidentări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.