Timișoreanca luptătoare pentru drepturile pacienților, numită secretar de stat în Ministerul Sănătății

Timișoreanca luptătoare pentru drepturile pacienților, numită secretar de stat în Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

monica grigore6

Timișoreanca numită de mulți „îngerul românilor care luptă cu cancerul” a fost numită, astăzi, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Monica Grigore, declarată „femeia anului 2015” de revista „Avantaje” la categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului, voluntar în Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, va ocupa o funcție de secretar de stat în Guvernul Cioloș, după o propunere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Invitată anul trecut la emisiunea PRESSALERT LIVE, Monica Grigore a vorbit despre hibele sistemului sanitar românesc, spunând că ideea celui de-al doilea diagnostic i-a venit atunci când nu a ştiut cum să anunţe o familie că un membru al ei a fost diagnosticat cu cancer şi a sfârşit prin a le propune să ceară o a doua opinie. Întrebată de moderatorul emisiunii ce ar face dacă ar fi pentru un an ministrul al Sănătății, Monica Grigore a spus că în primul rând ar modifica legea, pentru că medicii sunt protejați atunci când greșesc.


„Te uiți în lumea civilizată, cât de mult se tem de ce s-ar putea întâmpla în cazul unei erori banale. Noi ne ducem la parastase și îi plângem și nimeni nu pățește nimic. Prima mea dorinţă ar fi să se lucreze un pic la lege, măcar de teamă să fie un pic mai atenţi”, a spus atunci timișoreanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.