Timișoreanul Bogdan Cuzma, cu RECORD la Sinaia, rămâne lider după runda a...

Timișoreanul Bogdan Cuzma, cu RECORD la Sinaia, rămâne lider după runda a cincea a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Banatul are din nou reprezentanți în Europa la Hillclimb

0
DISTRIBUIȚI
13813652_1037588046318702_734191427912383882_n
Bogdan Cuzma, la volanul mașinii sale Mitsubishi Lancer EVO IX. Foto: Dragoș Ionel Popescu / Facebook

Bogdan Cuzma a încheiat pe podium și Trofeul Sinaia, a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Pilotul din Timișoara a încheiat pe locul 2 la open, ratând la mustață a treia victorie consecutivă în acest sezon. În urma acestui weekend Cuzma și-a mărit ecartul în fruntea clasamentului și a stabilit un nou record pentru al competiție organizate în Prahova.

După succesul din Brașov Bogdan Cuzma a fost aproape de o victorie și în cadrul Trofeului Sinaia. A fost oricum o reușită pentru liderul de la VTM. Timișoreanul a încheiat competiția cu timpul 03:49.206, în condițiile în care câștigătorul Paul Andronic a înregistrat un timp de 03:49.183! Pe lângă cele 18 puncte care îi mărește avansul în clasament.


83 puncte are Cuzma, cu 28,50 mai multe față de Lucian Răduț, care a urcat pe 2 după clasarea pe locul 3 la Sinaia. Totodaă, Bogdan Cuzma a stabilit în Prahova și un record în această etapă de tradiție, stabilind cel mai bun timp pe o urcare:1:54,170, în prima manșă.

Din actualul sezon al CnVC au mai rămas de disputat trei etape, următoarea e stabilită în weekend-ul 3-4 septembrie, când e programat Trofeul Teliu.

Raul Szene și Sorin Botez, din nou pe scena europeană

După ce a fost exclus din CnVC din cauza unei erori, Raul Szene are și motive de bucurie. În weekend-ul 29-31 iulie revine într-o etapă a Campionatului European de Hillclimb organizată de FIA. Szene va concura cu al său Mitsubishi Lancer Evo 9 în grupa N FIA. În timp ce un alt timișorean, colegul primului, de la BSSR, Sorin Botez, va concura cu un Mitsubishi Lancer Evo 6 la grupa E1 FIA. Pentru cei doi Glasbach Rennen, următoarea etapă FIA, nu e o necunoscută.

„Suntem entuziasmati ca putem duce iar drapelul României si blazonul Timișoarei în Germania. Deși planurile inițiale includeau Campionatul național de viteză în coastă iată că planurile au fost mai mărețe pentru noi. După dezamagirea de la Rașnov acum suntem fericiți că vom reprezenta România la acest Campionat European, în limita posibilităților. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au avut încredere în noi. Eu mai ales mulțumesc celor care m-au crezut de la inceput referitor la etapa Râșnov dar și referitor la oamenii care încearca sa spună lucruri neadevărate despre mine. Sperăm la un loc cât mai bun pe podium și în clasamente și abia așteptăm să ne revedem cu prietenii de dincolo de granițe”, a declarat Raul Szene pentru autorally.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.