Timișoreni, aveți haine în dulap pe care nu le mai purtați? Cum...

Timișoreni, aveți haine în dulap pe care nu le mai purtați? Cum le puteți dona pentru a ajuta copiii bolnavi să ajungă la spital pentru a fi tratați

1
DISTRIBUIȚI

Copil-bolnav-400x254

O asociație din Timișoara vă încurajează să faceți o faptă bună pentru copiii bolnavi care au nevoie de bani pentru a se deplasa la spitale. Astfel, „Mame creative, copii sănătosi” le propune persoanelor care au haine prea mici, vechi sau uitate prin dulap să le doneze pentru acești micuți grav bolnavi din România.

Toate hainele primite ca și donație vor fi scoase la vânzare în cadrul târgurilor organizate de ONG-ul timișorean, iar profitul obținut în urma vânzării va fi direcționat către prichindeii care au nevoie de transport constant spre spitalele de specialitate din alte județe. „Vă suntem extrem de recunoscători dacă doriți să donați cauzei noastre haine noi, sau aproape noi, haine care ar putea să bucure alte persoane și care ne-ar ajuta cât mai mult să ne atingem obiectivul”, transmit inițiatorii acțiunii „Donează haine, oferă-le șansa să strălucească!”.

Asociația „Mame Creative, Copii Sănătoși” a fost înființată cu scopul de a sprijini copiii gravi bolnavi din România, care sunt nevoiți să facă deplasări constante către spitalele de specialitate din alte județe, de cele mai multe ori pe banii lor.


„Sunt foarte mulți copii care trebuie să meargă lună de lună la controale medicale sau care necesită tratamente extrem de scumpe, care nu sunt decontate întotdeauna de CNAS. Pentru că starea lor de sănătate nu le permite deplasarea cu mijloace de transport în comun, familiile sunt nevoite să plătească o mașină, cu care să se deplaseze în condiții decente de igienă. Bolile cronice necesită de cele mai multe ori internare de lungă durată, tratamente scumpe care nu sunt integral decontate de casa de asigurări sau care nu se găsesc în România, cheltuieli constante pentru hrană, cazare, transport, investigații în străinătate. În acest caz, unul din părinți este nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a deveni asistent personal al copilului, iar indemnizația nu depaseste 800 Ron pe lună. Sacrificiile acestor părinți sunt enorme pentru că aceste cheltuieli sunt constante, de aceea sprijinul nostru este vital în foarte multe cazuri”, transmite asociația.

Oamenii care doresc să dea o mână de ajutor, pot dona haine, pantofi sa bijuterii aflate într-o stare cât mai bună. Mai multe informații despre acțiune sunt disponibile AICI!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.