Tineri pentru viitor, dar și un jucător cu experiența Aviva Premiership, transferați...

Tineri pentru viitor, dar și un jucător cu experiența Aviva Premiership, transferați la Timișoara Saracens. Cine ar mai putea sosi la campioana României FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens (5)
Timișoara Saracens a transferat trei jucători (foto, în partea dreaptă)

Timișoara Saracens RCM își continuă campania de întinerire. Câștigătoarea SuperLigii i-a prezentat azi pe Ovidiu Șarpe, argentinianul Emiliano Calle Rivas și tongalezul Edmund Aholelei. Primii doi sunt tineri de perspectivă, în timp ce cel din urmă are o experiență importantă în Anglia, fiind un fost component al celor de la London Welsh în Aviva Premiership.

Bănățenii nu vor face foarte multe mutări nici în această vară, marele câștig fiind păstrarea nucleului care a cam ”măturat” totul pe plan intern și care are acum șansa de a străluci în Europa. Totuși, Timișoara Saracens continuă să mute la nivel de tineri. 10-15 jucători de perspectivă se vor pregăti în regim special cu ”secundul” Sosene Anesi pentru a face pasul oricând în prima echipă.

Astăzi, clubul timișorean de rugby i-a prezentat pe Ovidiu Șarpe și Emiliano Calle Rivas. Primul e un junior de 18 ani care a făcut junioratul la CSS Steaua 3 și care a evoluat la U18 pentru CSS Dinicu Golescu în sezonul trecut. Șarpe face parte și din lotul U18 al naționalei de rugby în 7 și e văzut ca un viitor nr. 10. Tot pe postul de uvertură evoluează și argentiniano-spaniolul Emiliano Calle Rivas. În vârstă de 22 de ani, fostul component al lui Teque Rugby Club e primul sud-american din lotul bănățean și s-a format la juniorii Universității Malaga. ”Sunt încântat că sunt aici. E o echipă foarte bună. Vreau să dau tot ce am mai bun. Mulțumesc tuturor”, a declarat jucătorul născut la Mendoza în Argentina.

saracens (1)
Aholelei și Calle Rivas

Calle Rivas e văzut și ca un jucător susceptibil peste trei ani de a fi naturalizat. ”Poate să joace peste trei ani pentru naționala României.


Pe Ovidiu tot din această perspectivă l-am adus, să facă parte din acest grup de dezvoltare. Și de el depinde dacă va fi număr 10 al naționalei peste câțiva ani de zile. Deocamdată e Jody Rose acolo”, a adăugat Dușan Filipaș, vicepreședintele Saracens RCM.

”Le urez bun benit noilor jucători. Să-i vedem la treabă. Sper să pună presiune pe cei consacrați”, a spus azi tehnicianul Grainger Heikell, care de asemenea va continua pe banca Saracens RCM. ”Voi introduce un program pentru juniori în acest an. Avem un număr bun de tineri, vrem și mai mulți. Cred că va fi benefic atât Timișoarei, cât și României. E o provocare dar suntem entuziasmați. Cu multă muncă și pregătire pot ajunge departe”, a precizat ”secundul” Sosene Anesi.

Căpitanul Stelian Burcea s-a adresat direct noilor sosiți: ”Cu siguranță această echipă vă va face să vă simțiți confortabil, să vă integrați foarte ușor. Suntem aici jucători cu experiență, vom știi să vă punem în valoare cum trebuie”. ”Sunt bucuros că sunt aici. Băieții m-au primit călduros, am venit aici să fac performanță și să arăt ce pot”, a punctat ex-bucureșteanul Ovidiu Șarpe.

Al treilea jucător adus în această vară e Edmund Aholelei. Pilierul în vârstă de 34 de ani face parte dintr-o categorie diferită. El a venit din postura de jucător consacrat. E din 2013 în naționala statului Tonga și a mai fost în România pentru un test cu echipa sa reprezentativă. De asemenea, la nivel de club, după ce a activat la Melbourne Rebels, Australian Barbarians sau Manly Marlins, Aholelei a sosit în Anglia la London Welsh, pentru care a evoluat în elită. În ultimul campionat el a jucat în Greene King IPA Championship (al doilea nivel din Anglia). ”Mulțumesc pentru primire, ați fost grozavi cu mine și băieții noi. Ultima dată în România a fost o experiență diferită. Îmi place să experimentez o nouă cultură, un alt mod de joc. Abia aștep noul sezon”, a conchis Edmund Aholelei.

Pungea ar putea fi ultima achiziție

Timișoara Saracens l-ar mai putea repatria pe Horațiu Pungea, ultima dată în Franța la  Oyonnax. ”Nu am finalizat discuțiile cu Horațiu. Perioada se încheie la sfârșitul lunii iulie. Până atunci se pot face transferuri. El ar fi ultimul”, a mai spus Dușan Filipaș. Vicepreședintele Saracens RCM a explicat că în perioada următoare se va și renunța la câțiva jucători care nu au fost de bază în ediția trecută.

Timișoara Saracens va începe noul sezon în 6 august, când va primi replica rivalei din Baia Mare în runda a doua a SuperLigii. Bănățenii vor sta în prima etapă, în timp ce prima rundă din grupele Challenge Cup se dispută în perioada 13-16 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.