Tinerii care au luat BAC-ul și vor să devină medici, ingineri, antreprenori...

Tinerii care au luat BAC-ul și vor să devină medici, ingineri, antreprenori sau agricultori sunt așteptați să se înscrie la facultate. Câte locuri FĂRĂ TAXĂ sunt disponibile la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
studenti uvt admitere
Tinerii sunt așteptați la admitere de universitățile din Timișoara

Din nou emoții pentru absolvenții clasei a XII-a care au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. În această lună, toate cele patru universități de stat din Timișoara au dat startul admiterii la facultate. Mii de locuri bugetate, plus alte câteva mii la cu taxă sunt disponibile pentru cei care visează să devină medici, ingineri, programatori, criminaliști, agricultori, și nu numai.

Peste 2.000 de locuri bugetate la UVT

uvt (2)

Prima care și-a deschis porțile pentru viitorii studenți este Universitatea de Vest din Timișoara. Admiterea a început încă din data de 4 iulie la Facultățile de Arte și Design și Fizică. La celelalte specializări, înscrierile se fac începând din această săptămână și durează până în data de 26 iulie. În total, UVT scoate la concurs pentru admiterea din acest an peste 2.000 de locuri bugetate, în unsprezece facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Reprezentanții universității anunță că, și în acest an, centrele de înscriere și admitere din orașele Deva, Reșița, Drobeta Turnu-Severin și Râmnicu Vâlcea sunt menținute, candidații fiind scutiți de un drum suplimentar la Timișoara. Acestea sunt deschise în perioada 18 – 21 iulie. UVT pune la dispoziția absolvenților de liceu și 21 specializări în șase limbi străine. Totodată, pe lângă cele peste 2.000 de locuri bugetate, universitatea timișoreană are și un număr de aproximativ 3.500 de locuri în regim cu taxă. Mai multe informații despre admiterea la UVT sunt disponibile AICI!

Candidații se pot înscrie în cadrul a 56 de specializări la „Politehnica”

Universitatea_Politehnica_Timisoara_-_Rectorat

Universitatea Politehnica din Timișoara a dat startul înscrierilor la facultate ieri, 18 iulie.


Candidații interesați pot să-și depună dosarele până în data de 26 iulie, la 56 de specializări oferite de cele zece facultăți ale sale, din Timișoara și Hunedoara. Admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunoştinţelor/abilităţilor sau pe bază de dosare, în funcție de specializarea dorită. Oferta pentru anul universitar 2016 – 2017 cuprinde 2.200 locuri fără taxă şi peste 1.000 de locuri cu taxă.

Candidaţii se pot înscrie online sau la sediile facultăţilor. Pentru facultățile care organizează probe de verificare a cunoștințelor (Automatică şi Calculatoare, Electronică şi Telecomunicaţii, Arhitectură şi Urbanism), înscrierea se va face doar până în 23 iulie, urmând ca proba să se desfășoare marți, 26 iulie. Rezultatele se afișează în intervalul 27-30 iulie. În ceea ce privește facilitățile, studenții UPT au la dispoziție două baze sportive cu dotări de ultimă oră, accesul fiind gratuit pentru politehniști. De asemenea, studenții UPT au acces gratuit la noua bibliotecă, dotată cu tehnologie de ultimă generație și spații proiectate pentru toate nevoile studenților. Mai informații despre admiterea la UPT sunt disponibile AICI!

Aproape 600 de locuri bugetate pentru tinerii care vor să devină medici

umft_2006

Tinerii care visează să devină medici sau farmaciști sunt așteptați să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Instituția de învățământ superior scoate la concurs pentru admiterea din acest an 1.480 de locuri, dintre care 588 sunt bugetate. Astfel, 945 sunt disponibile la Facultatea de Medicină, dintre care 410 la fără taxă, 255 de locuri la Facultatea de Medicină Dentară, dintre care 70 bugetate, și 280 la Facultatea de Farmacie, dintre care 80 sunt la fără taxă.

În perioada 11 – 22 iulie se completează online fișele de înscriere, între 18 și 22 iulie se poate depune dosarul de înscriere, iar între 26 și 27 iulie este programat concursul de admitere. Mai multe informații despre admiterea la UMF Timișoara sunt disponibile AICI!

usamvb 1 p

Și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a dat startul admiterii la facultate. În cadrul celor șase facultăți sunt disponibile 1.475 de locuri, dintre care 628 sunt bugetate. Astfel, candidații se pot înscrie la Agricultură, Horticultură și Silvicultură, Management Agricol, Tehnologia Produselor Agroalimentare și Zootehnie și Biotehnologii. Înscrierile la facultate se fac în perioada 13 – 27 iulie. Mai multe informații despre admiterea la Universitatea de Agronomie sunt disponibile AICI!

În cazul în care rămân locuri neocupate, cele patru universități de stat din Timișoara vor organiza o nouă sesiune de admitere, în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.