TITULARIZARE 2016 Aproape 1.000 de dascăli din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă...

TITULARIZARE 2016 Aproape 1.000 de dascăli din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă din cadrul concursului. Pe câte posturi se „bat” UPDATE Câți profesori s-au retras din examen

0
DISTRIBUIȚI

examen titularizare 2016 profesori (2)

Dascălii dau azi examenul de titularizare. Foto: Adrian Pîclișan

După elevii care au susținut Evaluarea Națională și Bacalaureat-ul, a venit și rândul profesorilor să intre în focul examenelor. Astăzi, aproape 1.000 de dascăli din județul Timiș sunt așteptați în sălile de examen pentru a susține proba scrisă din cadrul examenului de titularizare. Concursul se organizează pentru ocuparea a 2.285 de posturi didactice sau fracțiuni de posturi din județul nostru.

Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7

Doar candidaţii care au obţinut minimum nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică pot participa la proba scrisă de astăzi. Pentru a ocupa un post sau o catedră vacantă pe o perioadă nedeterminată (titularizabil), candidați trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, proba scrisă a concursului se desfășoară în trei centre de examen organizate la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, Colegiul Tehnic „Henri Coanda” Timișoara și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timișoara.

La concurs s-au înscris 916 candidați pentru 56 de discipline de concurs.


Proba scrisă se desfășoară între orele 10.00 – 14.00. Rezultatele se afișează în data de 27 iulie, contestațiile se înregistrează la inspectoratele școlare în perioada 27 -28 iulie 2016, iar rezultatele finale, după contestații, se afișează în data de 3 august.

Din cele 2.285 de posturi didactice sau fracțiuni de posturi vacante din județul Timiș, aproape 57% sunt în mediul urban, iar restul în mediul rural. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru educatoare, profesori de Istorie, Religie, Educație Fizică și Sport, Matematică, Psihopedagogie Specială sau de Limba Română sau Limba Engleză.

UPDATE Peste 60 de profesori din județul Timiș care au susținut, astăzi, proba scrisă a concursului de Titularizare s-au retras din examen în momentul în care au văzut ce subiecte grele au primit. „La examenul de Titularizare nu a fost semnalat niciun incident. Acest lucru este un semnal clar de normalitate, care arată că ne respectăm unii pe alții. 916 candidați s-au înscris la concurs, însă doar 869 au validat cererile de înscriere. Astăzi, s-au prezentat la proba scrisă 760 de candidați, 109 au absentat, iar peste 60 s-au retras în timpul examenului”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.