Turneul internațional de tenis Tivoli Trophy 2016 s-a încheiat fără câștigători autohtoni...

Turneul internațional de tenis Tivoli Trophy 2016 s-a încheiat fără câștigători autohtoni în finale. Cum a înfluențat vremea planurile organizatorilor

0
DISTRIBUIȚI
tenis tivoli (6)
Tivoli Trophy a atras juniori din Top 100 ITF

Cea de-a 21-a ediție a Wilson-Tivoli Trophy Timișoara, turneu ITF Juniors de rang 3, disputat la Timișoara, s-a încheiat azi fără câștigători din România. Dintre tinerii sportivi din țară, cel mai aproape de trofeu a fost Selma Cadâr, învinsă în ultimul act de malteza Helena Pellicano. La băieți s-a impus francezul Constant de la Bassetiere. Din cauza furtunei de aseară finalele de azi s-au disputat la baza din Giroc.

La dublu fete, favorita locală Andreea Velcea s-a oprit în semifinale alături de partenera Alessia Ciucă, fiind învinse cu 6-4 și 6-1 de italiencele Maria Viviani și Martina Zerulo, care aveau să câștige și finala. În utlimul act favoritele nr. 1 au trecut de perechea ruso-românească formată din Aleksandra Kusnetsova și Selma Cadâr. La simplu, fiica lui Vali Velcea s-a oprit în runda 2, după succesul cu Nevena Sokovic din Serbia, ea a cedat în fața chinezoaicei Xin Yu Wang, 3-6, 2-6, pe seturi.

tenis tivoli (3)
Timișoreanul Nini Dica s-a oprit în turul 2 la simplu

La dublu băieți, localnicul Nini Dica a făcut echipă cu Filip Jianu, dar cei doi au cedat, 4-6, 2-6 în sferturi tot în fața principalilor favoriți.


E vorba de francezul Constant de la Bassetiere și turcul Kaya Gore, dar cei doi au părăsit competiția în semifinale. Ultimul act le-a aparținut lui Jacopo Berretinni (Ita) / Jack Molloy (GBR), care au trecut de Ioan Dan Abrudan și Gabi Adrian Boitan, cu 6-1 și 7-6. Timișoreanul Nini Dica a avut un parcurs bun la individual însă a fost eliminat de favoritul nr. 4, Kaya Gore, din Turcia, în runda a doua, scor 6-7, 2-6 pe seturi. Filip Jianu avea să fie eliminat greu, în semifinale, în trei seturi, de câștigătorul turneului, De la Bassetiere.

Astăzi, finalele-vedetă, de la simplu, au fost mutate din cauza intemperiilor, de pe Aleea Ghirodei la baza acoperită de la Giroc. Aici, Constant de la Bassetiere, locul 92 mondial, și-a confirmat statutul de favorit și l-a învins clar, în două seturi: 6-0, 6-1, pe italianul Francesco Forti, cotat cu șansa a opta la start. La fete, locul 1 i-a revenit Helenei Pellicano din Malta, care a învins-o pe Selma Cadâr, favorită nr. 3, cu 2-1 (6-3, 5-7, 6-2).

Una peste alta Timișoara a fost o gazdă bună pentru juniorii de Top 100 și în 2017 se pare că se va organiza la Giroc un turneu pro internațional destinat senioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.