TOPUL facultăților de la Universitatea Politehnica din Timișoara pe care se „bat”...

TOPUL facultăților de la Universitatea Politehnica din Timișoara pe care se „bat” absolvenții de liceu. Unde este cea mai mare concurență

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Încă o universitate de stat din Timișoara se apropie de finalizarea etapei de admitere, în această săptămână. Peste 3.500 de candidați s-au înscris pe cele 2.200 de locuri bugetate pe care Universitatea Politehnica din Timișoara le-a pus la dispoziție.

Specializarea Informatică, cea mai căutată

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior din capitala Banatului, cea mai mare concurență este înregistrată la specializarea Informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, unde există 477 de înscriși pe 50 de locuri bugetate. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

De asemenea, în topul preferințelor candidaților se află și domeniile Calculatoare şi tehnologia informaţiilor –541 de înscriși pe 130 de locuri bugetate; Ştiinţe ale Comunicării -134 de înscriși pe 50 de locuri bugetate; Inginerie geodezică– 73 de înscriși pe 30 de locuri bugetate; Inginerie electrică – 212 de înscriși pe 94 de locuri bugetate sau Mecatronică şi robotică – 198 de înscriși pe 90 de locuri bugetate.

“Scăderea numărului de absolvenţi cu diplomă de Bacalaureat nu ne-a afectat, obiectivul nostru a fost atins şi în acest an.


Am convingerea că alegerea viitorilor noştri studenţi a avut în vedere faptul că Universitatea Politehnica Timişoara este una dintre cele mai renumite universităţi tehnice din vestul şi sud-vestul României. De asemenea, în rândul tinerilor, se cunosc preocupările noastre privitoare la pregătirea continuă deoarece îi recompensăm cu burse pentru performanţă celor care se fac remarcaţi în activităţi de cercetare, culturale sau sportive“, precizează Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.