„Tradiţie”: Timişoara, din nou în BEZNĂ: iluminatul stradal, nefuncțional pe marile bulevarde

„Tradiţie”: Timişoara, din nou în BEZNĂ: iluminatul stradal, nefuncțional pe marile bulevarde

0
DISTRIBUIȚI
bezna iluminat public enel
Noaptea în Timișoara, o adevărată aventură

În Timişoara, mai rău ca la sat. Deşi urbea de pe Bega nu se mai află sub avertizare de cod galben de furtuni, iar de caniculă nici nu se pune problema, iluminatul stradal a fost oprit în multe dintre cartierele din Timişoara. Străzi întregi de zona Aradului, Calea Circumvalaţiunii, Bulevardul Gheorghe Lazăr, Bulevardul Cetăţii şi multe din străzile din Dacia au rămas în beznă în jurul orei 22.00.

Întreurperea iluminatului public în cartiere întregi nu este o noutate în Timişoara, municipalitatea anunţând de mai multe ori că are în plan să rezilieze contractul cu Enel, dacă situaţia nu se remediază. În ciuda promisiunilor conducerii municiplităţii, un nou contract a fost semnat în luna august în 2013, atunci când în baza unor negocieri, Primăria Timişoara a obţinut o reducere a costurilor de la 40.000.000 la 32.000.000 de lei.


În 2015 Nicolae Robu îşi exprima nemulţumirea faţă de Enel. Spre exemplu, primăria a plătit în anul 2014 aproape opt milioane de lei pentru iluminatul stradal.

„Ştiți bine că în repetate rânduri mi-am exprimat public nemulţumirea față de serviciile oferite de Enel. Din păcate după ce o vreme am avut senzația că s-au luat măsuri și situația s-a îmbunătățit, constat că sunt foarte frecvente penele de curent la iluminatul stradal și am fost informat pe Facebook că în Freidorf a fost o cădere generală și oamenii au rămas fără curent. Este inadmisibil să se întâmple așa ceva suntem în anul 2015 şi un asemenea operator nu poate fi acceptat pe piață. Mesajul meu, sper să fie acceptat de Enel, nu va mai ține cu poziția lor ultra rigidă cu un contract în care se scrie că penele vor fi înlăturate în 24 de ore. Pe noi nu ne încălzește cu nimic că o pană care ne lasă în beznă seara va fi remediată în 24 de ore. Cu atât este mai inacceptabil să stăm fără curent în locuințe de parcă am fost în vremurile negre ale comunismului când se făceau întreruperi pentru a se face economii”, a declarat primarul anul trecut.

Paradoxul este însă că de multe ori, în plină zi, iluminatul stradal este funcțional, așa că factura emisă de Enel către municipalitate nu scade, cu toate că serviciile plătite nu sunt oferite la ora la care ar trebui. În trecut, reprezentanții Primăriei au explicat că stingerea și aprinderea becurilor de iluminat stradal ține strict de furnizorul de electricitate, respectiv de Enel, care a implementat un sistem automat de stingere / aprindere a becurilor din oraș, în funcție de gradul de lumină.

Sursa foto: Facebook / Orașul Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.