SCM Politehnica Timișoara și-a prezentat noile FORȚE pentru eurocupe. ”Am venit pentru...

SCM Politehnica Timișoara și-a prezentat noile FORȚE pentru eurocupe. ”Am venit pentru Pero!” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
poli transferuri (3)
SCM Politehnica Timișoara a transferat aproape o echipă întreagă

Formația de handbal alb-violetă și-a prezentat azi toate achizițiile dintr-una dintre cele mai spectaculoase campanii, una venită chiar după o perioadă neagră. Cinci dintre cei șase transferați la SCM Politehnica Timișoara sunt jucători cu o experiență mare pe plan internațional, celălalt e român și e totodată cel mai tânăr sosit. Atât Filip Marjanovic, cât și Marko Simovic sau Filip Lazarov, noile nume grele ale alb-violeților, au declarat la unison că tehnicianul Pero Milosevic a fost un factor decisiv în sosirea lor pe Bega.

Printre primele întăriri din această vară, extrema stângă Filip Marjanovic vine de la Vojvodina Novi Sad cu bagajul Ligii Campionilor. ”Sunt mulțumit că am venit aici. Toată lumea e prietenoasă, de la staff, la jucători, și sunt încântat să fiu aici la Timișoara. Am venit pentru că antrenorul Pero Milosevic m-a chemat, e un bun tehnician și știu că muncește foarte bine și vreau să joc bine în echipa sa”, a declarat Marjanovic, 27 ani. Primul anunțat pentru ediția 2016-16, Marko Simovic, inter dreapta sosit de la CSM București, a continuat pe aceeași undă. ”Sunt de acord cu Filip, sunt bucuros să fiu aici, știu că Politehnica Timișoara a avut o echipă bună și anul trecut. Au fost mici probleme, dar acum totul a rămas în spate, Pero m-a sunat și mi-a vorbit de aspecte legate de planul clubului și ambițiile care sunt la același nivel așteptat de mine. Am mai fost doi ani în România, știu liga, jucătorii, îmi place țara aceasta și oamenii de aici. Sunt de asemenea mulți balcanici în echipă, unii am mai jucat împreună. Vom da maximum și sper să facem rezultate bune și că vom fi surpriza plăcută a sezonului”, a spus Simovic, 29 ani.

Ultimul sosit la alb-violeți e și cel mai experimentat. Filip Lazarov e un inter stânga în vârstă de 31 de ani care a jucat an de an cu Vardar Skopje în Ligă: ”Am primit ofertă de la Pero și Poli, nu am stat mult pe gânduri. Am vorbit cu Zlatko (n.r.


Daskaloski) și mi-a spus multe lucruri frumoase. Îi știam pe unii dintre colegi de dinainte și imediat am știut că voi avea un sezon bun aici. Am jucat la Vardar cinci ani, dar am prins mai puține jocuri anul trecut și de aceea am vrut să schimb ceva. Voi juca la Mondialul din Franța și vreau să fiu în formă, să am concurență”.

poli transferuri (5)

Vuk Milosevic: ”Nu e ușor cu tatăl meu”

Un alt transfer important e pentru linia porții, acolo unde bosniacul Adam Savic (31 ani) se va bate cu Zlatko Daskaloski pentru postul de titular. ”Mă bucur mult că am venit, aici. Am venit pentru Pero, mi-a spus că e un nivel profesional superior Spaniei, de aceea îmi place că am venit. Noi portarii, eu și Zlatko, vom munci mult, cred că avem o echipă bună. Auzisem înainte de a veni aici de CSM și Timișoara”, a precizat cel care a activat la Bada Huesca în sezonul trecut.

O adiție interesantă la lotul alb-violet e și muntenegreanul Vuk Milosevic, fiul în vârstă de 28 de ani al ”principalului” Pero Milosevic. Coordonator și inter stânga acesta a jucat în ediția trecută la Bursa Nilufer în Turcia. ”Mă bucur mult că sunt aici. Am urmărit prin intermediul tatălui meu rezultatele lui Poli Timișoara. Cunosc toți jucătorii, cu unii am mai fost coleg, pot să spun că acum liga română e de top, se îmbunătățește, poate cu excepția Barcelonei e la nivelul Spaniei. E dificil mereu să lucrez cu el (n.r. Pero Milosevic), pentru că e tatăl meu, am făcut-o în Spania. Pe de o parte e ușor, pe de o parte mai greu, dar cred că în această poziție pe care joc, cu Fenici, care e un coordonat bun, român, rapid, cred că vom face o treabă bună”, a conchis Vuk Milosevic.

În fine, una dintre surprizele verii e reprezentată de sosirea tânărului Alexandru Gurănescu. Un inter dreapta de 19 ani care a jucat în B la CNOT Brașov, dar cu experiență în Franța la nivel de juniori. ”Am fost un pic surprins, încântat că au avut încredere în mine, încerc să demonstrez că nu s-au înșelat. Antrenamentele sunt mai grele, mai intense și încerc să mă adaptez, cred că o să fie bine. E visul meu să joc în cupele europene și Poli îmi permite acest lucru, de abia aștept”, a conchis Gurănescu.

Surprizele la SCM Poli vor continua și pe lângă transferuri. Clubul alb-violet va anunța vineri o înțelgeere cu un sponsor puternic. În acest sezon bănățenii vor juca în Cupa EHF, urmând să întâlnească în primul tur gruparea Põlva Serviti (Estonia), primul joc va fi în 3 sau 4 septembrie. În cazul în care se va califica în turul următor, Poli va juca împotriva norvegienilor de la ØIF Arendal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.