Trasee turistice din Munții Șureanu, curățate de gunoaie și refăcute de minori...

Trasee turistice din Munții Șureanu, curățate de gunoaie și refăcute de minori internați la Centrul Educativ Buziaș. La ce tabără participă

0
DISTRIBUIȚI

muntii sureanu

Turiștii care-și propun să admire frumusețile din Munții Șureanu din vestul țării se vor plimba pe alei mai curate, în această vară. Mai mulți tineri din câteva localități din țară, printre care și trei minori internați în Centrul Educativ Buziaș, vor contribui la refacerea unor trasee turistice din acest colț montan.

Tinerii participă, în perioada 18 – 27 iulie, la tabăra de vară „Expediție în Carpați”, care are loc în comuna Pianu de Sus, județul Alba.


Astfel, pe parcursul a zece zile, participanții vor strânge deșeurile de pe traseele turistice deja marcate, vor marca trasee turistice ce leagă cetățile dacice Sarmizegetusa și cetatea Costești și vor monta 20 de stâlpi de marcaj turistic. De asemenea, și mai multe spații pentru popasul turiștilor vor fi amenajate, iar în câteva pepiniere silvice vor desfășura activități de întreținere. Nu vor lipsi nici activitățile sportive, recreative și artistice.

„Organizarea unor astfel de tabere și-a dovedit utilitatea prin dobândirea de către minorii aflaţi în custodia centrului a unor abilităţi de viaţă independentă şi în reinserţia socială a acestora. Participarea la aceste proiecte este, pentru tinerii internaţi, un stimulent în schimbarea compotamentală – principiul esenţial al intervenţiei psihosociale derulate în centrele educative”, transmit reprezentanții Centrului Educativ Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.