Turiști evacuați de Salvamont și jandarmi din Retezat, drum distrus de alunecările...

Turiști evacuați de Salvamont și jandarmi din Retezat, drum distrus de alunecările de teren. Ce sfat au autoritățile pentru călători

0
DISTRIBUIȚI

drum distrus retezat adevarul

Drumul judeţean 685 spre Parcul Naţional Retezat a fost din nou blocat de căderile de stânci. Peste 50 de turişti care au urcat în Retezat au rămas blocaţi, fiind găzduiţi în refugiile Salvamont, relatează adevarul.ro.

Drumul dintre Lacul Gura Apelor şi Poiana Pelegii din Parcul Naţional Retezat a fost distrus în urma alunecărilor de teren.

Turiştii care se îndreaptă spre Lacul Gura Apelor sunt invitaţi să circule cu mare prudenţă, deoarece în mai multe zone ale Drumului Judeţean 685, dintre satul Clopotiva (comuna Râu de Mori) şi barajul lacului de acumulare există pericolul unor alunecări de teren. Sâmbătă, stânci imense s-au prăvălit peste şosea, iar în alunecarea de teren au fost antrenate şi trunchiuri de copaci şi pământ. Şoseaua a fost degajată, însă rocile desprinse din versant continuă să ajungă pe ea.

Intrarea în Parcul Naţional Retezat, prin zona Barajului Gura Apelor, repsectiv pe drumul spre Poiana Pelegii, este oprită, din cauza distrugerilor provocate de alunecările de teren şi viituri.

Sâmbătă, zeci de turişti au rămas blocaţi în Retezat.


Unii au fost găzduiţi în refugiile Salvamont sau au rămas în zonele de campare Zănoaga, Poiana Pelegii şi Gura Zlata. Echipajele Salvamont, ale Jandarmeriei şi ale ISU Hunedoara i-au ajutat pe cei care au vrut să coboare de pe munte să ajungă în siguranţă.

„Jandarmii hunedoreni care au intervenit, în data de 16 iulie 2016, în sprijinul turiştilor aflaţi în masivul Retezat, pe drumul Poiana Pelegii – Barajul Gura Apelor, au ajutat să treacă peste o porţiune de drum blocată 12 persoane, care au preluate şi conduse la baza muntelui cu autovehiculele Jandarmeriei, dar şi cu un autoturism al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Alte şapte persoane au refuzat să coboare şi au ales să rămână la propriile autovehicule. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngriji medicale”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pentru sursa citată.

Refacerea Drumului Judeţean 685 şi redeschiderea traficului auto va necesita acţiuni susţinute de reconstrucţie, a informat Inspectoratul pentru SItuaţii de Urgenţă Hunedoara.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.