Câțiva copii cu sindrom Down din Timișoara vor vedea pentru prima oară...

Câțiva copii cu sindrom Down din Timișoara vor vedea pentru prima oară marea. Cum au fost strânși banii pentru excursie

0
DISTRIBUIȚI

DownSindromeCâțiva copii cu sindrom Down din Timișoara vor vedea pentru prima dată marea, anul acesta. Tabăra cu activități educațional – terapeutice pentru copiii cu sindrom Down de la Fundația de Abilitare „Speranța”, are loc vara aceasta cu sprijinul Timotion. Aceasta vine după ce, anul trecut, cu același sprijin, al timișorenilor de la Alergotura, cinci copii cu sindrom Down au participat la Olimpiada Națională Down Retezat, obținând locul 1 și medalii de aur, cu importante beneficii asupra stării lor de bine.

„În 23 aprilie am alergat împreună la cursele Timotion: părinți, copii, bunici, prieteni și vecini, cunoscuți sau doar susținători, pentru copiii cu sindrom Down, bucurându-ne de susținerea întregii comunități.


Acum, a venit timpul să culegem roadele. Cu sprijinul susținătorilor noștri, am reușit să strângem 8.791 lei, depășind targetul inițial setat, de 4.000 de lei. Suma va fi valorificată pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și desfășurare a evenimentului – rezultat al proiectului. În perioada 15 – 20 iulie 2016, vom organiza la Eforie Nord o tabără cu activități educațional – terapeutice pentru copii și părinți. Într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă, într-un mediu interactiv și stimulant, copiii vor deprinde prin joc abilități de socializare și comunicare, sub supervizarea terapeuților Fundației de Abilitare «Speranța». Alături le vor sta părinții, care vor fi implicați în egală măsură, având ca efect creșterea competențelor de parentalitate, pentru a ști mai bine cum să interacționeze cu propriul copil”, arată reprezentanții fundației.

Fundaţia de Abilitare „Speranţa” este o organizaţie neguvernamentală care acţionează pentru apărarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi și a familiilor acestora. De aproape 25 de ani, fundația oferă terapii multidisciplinare pentru copii cu autism, sindrom L. Down, Asperger, deficienţe neuromotorii, implant cohlear, ȋntârziere mentală etc. De serviciile „Speranța” au beneficiat și beneficiază ȋn continuare peste 800 de copii cu nevoi speciale, cărora programele puse la punct în cadrul fundației le oferă șansa de a-și construi o viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.