Un nou atac SÂNGEROS în Franța, chiar de ziua națională: peste 80...

Un nou atac SÂNGEROS în Franța, chiar de ziua națională: peste 80 de morți, sute de răniți

0
DISTRIBUIȚI

atentat franta nisa ziua nationala

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, într-un atentat comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Atacul a avut loc pe Bulevardul „Promenade des Anglais” din Nisa. Un individ a lovit intenţionat cu un camion de mare tonaj sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa, iar aproape 100 de persoane au sărit în mare pentru a se salva.

Prezent la fața locului pentru focurile de artificii, un corespondent al AFP a văzut un camion alb care a intrat în plină viteză în mulțime, provocând un moment de panică. „A fost haosul absolut” în aceste locuri situate în centrul turistic al marelui oraș de pe Coasta de Azur, a descris el.

„Am văzut oameni răniți și cioburi zburând peste tot”, a mai povestit el, adăugând că a auzit „oameni țipând”. „Mi-am acoperit fața din cauza cioburilor care zburau”, a precizat el.

Camionul „a lovit mulțimea pe o lungă distanță, de-a lungul Promenade des Anglais, ceea ce explică bilanțul extrem de grav”, a precizat subprefectul.


„Au fost schimburi de focuri, iar șoferul a fost împușcat”, a menționat el.

camion atentat franta

La mai puțin de o oră după producerea tragediei, prefectura departamentului Alpes-Maritimes a vorbit despre un atentat și a cerut populației să rămână la domiciliu. Un important dispozitiv de securitate a fost delimitat în centrul orașului, unde au fost trimise numeroase ambulanțe, membri ai forțelor de ordine și militari.

În vecinătatea Promenade des Anglais izolate complet, Piața Massena, în plin centrul orașului, era de asemenea inaccesibilă joi al miezul nopții, potrivit altul corespondent al AFP aflat la Nisa.

Un post de comandă al forțelor de securitate a fost instalat la Palais de la Méditerranée, clădire de asemenea izolată.

În deplasare la Avignon, președintele francez, François Hollande s-a întors la Paris, unde participă la celula de criză înființată la Ministerul de Interne.

Acest nou atentat a avut loc într-un context de amenințare teroristă foarte ridicată, în special în țări, ca Franța, care intervin în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. El a fost comis cu mai puțin de două săptămâni înainte de ridicarea stării de urgență, programată la 26 iulie. Președintele Hollande a anunțat că starea de urgență va fi prelungită cu încă trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.