Timișoara e din nou în centrul atenției prin voleiul de plajă. Când...

Timișoara e din nou în centrul atenției prin voleiul de plajă. Când începe Satelitul CEV 2016 și ce sportive vor fi prezente în Parcul Rozelor

0
DISTRIBUIȚI
beach volley (1)
Voleiul de plajă, un sport de vară apreciat la Timișoara

Cel mai important eveniment de volei de plajă din România rămâne CEV Satellite organizat pe arena amenajată în Parcul Rozelor din Timișoara. Cluburile locale și nu numai trimit sportive care vor lupta pentru îmbunătățirea coeficientului de țară. Competiția va începe propriu-zis miercuri cu faza calificărilor, în timp ce pe tabloul principal se regăsesc și jucătoare din Rusia, Serbia, Austria, Cehia și Ucraina.

Satelitul feminin a rămas la Timișoara după organizarea bună, în premieră, anul trecut. Din competiție nu vor lipsi sportivele locale. Ioana Ordean (CSM Timișoara) și Angelica Podină (Pro Volei Arad) vor face pereche pentru a obține în primul rând calificarea pe tabloul principal. Acolo unde se regăsesc deja Adriana Melniciuc / Diana Tătaru, sportive de la Agroland care vor reprezenta CSM Timișoara în turneu, și Florina Murariu (de asemenea Agroland și CSM) / Sorina Miclăuș (CTF Mihai I București).


Printre cele opt echipe calificart direct pe tabloul principal se mai regăsesc cuplurile Olga Motrich / Yulia Abalakina din Rusia sau Milena Matic / Marija Milosevic din Serbia. ”Mă bucur că voi participa la această competiție. Am energie multă, sper să fie un turneu reușit pentru noi”, a spus Diana Tătaru, jucătoare proaspăt achiziționată de Agroland. Kristina Gehlin-Hellgren, de la federația din Suedia, e supervisor al competiției.

”Suntem încântați că reușim să organizăm Satelitul al doilea an la rând. Credem că suntem mai bine pregătiți ca anul trecut. Sunt sigur că totul va fi la un nivel înalt… Am adus mici îmbunătățiri bazei. În parteneriat cu CSM am început construcția bazei de volei de plajă. Am mărit capacitatea. Am adus o tribună de încă 500 locuri pe bănci și 100 pe scaune”, a declarat organizatorul Horia Cardoș, președintele UVT Agroland.

”Ne dorim să îmbunătățim performanțele. Rezultatele bune ne pot duce la Universiadele de la Zagreb… Nivelul e mai ridicat ca anul trecut. Lumea a aflat de noi. Timișoara e o destinație interesantă. Sper ca fetele noastre să fie la acest nivel înalt, sunt puțin reticent, sunt mici probleme peste care trebuie să trecem. Obiectivul e să obținem puncte importante pentru România și să mai câștigăm experiență internațională”, a conchis și antrenorul Dan Jitaru.

Miercuri, începând de dimineață (aproximativ ora 10) 24 de echipe vor lupta pentru calificarea pe tabloul principal. Spre deosebire de anul trecut nu va mai veni echipă din country quota, deși nemțoaicele Katarina Schillerwein și Cinja Tillman au câștigat anul trecut competiția obținând chiar ”ultimul bilet” de participare. Joi și vineri, tot începând cu ora 10.00, se vor desfășura jocurile de pe tabloul principal iar sâmbătă sunt programate semifinalele și finalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.