Zece copii speciali din Timișoara, diagnosticați cu autism, vor beneficia gratuit de...

Zece copii speciali din Timișoara, diagnosticați cu autism, vor beneficia gratuit de terapie prin artă, care să-i ajute să se recupereze. Cât de importantă este

0
DISTRIBUIȚI
autism
Terapii gratuite pentru 10 copii cu autism din Timișoara.

„Sunt copii pe care de cele mai multe ori îi ignorăm, îi considerăm «cauze pierdute» și astfel îi condamnăm la o viață în «întunericul» propriei minți. Adevărul este că sunt niște copii speciali, copii remarcabili care cu puțin ajutor ne lasă să pătrundem în lumea lor minunată, o lume plină de dragoste, inocență și sinceritate, o lume pură care trebuie descoperita. Acești copii ne învață zilnic ce înseamnă speranța, dragostea necondiționată și recunoștința”.

Așa descrie o timișoreancă, în câteva cuvinte, viața copiilor speciali diagnosticați cu autism. Femeia, alături de aproape 200 de oameni cu suflet mare, a reușit să contribuie la materializarea unui proiect important pentru micuții cu autism care au nevoie de o serie de ședințe de terapie pentru a se recupera.

Cum îi ajută imaginile pe copiii cu autism

În total, 182 de persoane au donat diferite sume de bani și au alergat în scop caritabil în cadrul evenimentului „Timotion” pentru ca proiectul „Autismul: o viață în culori” să poată fi implementat.


Astfel, a fost strânsă suma de 8.325 lei. Cu acești bani, Asociația „Învățăm cu pictograme” Timișoara va oferi începând cu luna septembrie, pe parcursul a trei luni, sesiuni săptămânale gratuite de grupuri de joc și ateliere de creație pentru zece copii cu autism. Atelierele vor fi realizate sub îndrumarea unui psiholog și al unui psihopedagog, alături de voluntari studenți din cadrul Facultății de Psihologie din Timișoara. De asemenea, sumele suplimentare strânse în cadrul proiectului vor susține activitatea centrului de resurse în autism al asociației și va permite derularea și a altor proiecte ce implică susținere morală și informațională pentru părinții copiilor cu autism, organizarea de workshopuri interactive pentru părinți și specialiști, precum și crearea de materiale cu pictograme, adaptate nevoilor copiilor cu autism.

Potrivit reprezentanților Asociației „Învățăm cu pictograme”, ședințele de art terapie și de terapie de grup de care vor beneficia gratuit cei zece copii cu autism îi ajută în creșterea nivelului de comunicare și socializare și în învățarea unor lucruri noi. Pentru că limbajul întârzie să apară sau este unul sărac în cazul copiilor cu autism care gândesc în imagini, specialiștii din cadrul ONG-ului folosesc în cadrul ședințelor de terapie pictograme, fotografii sau diverse imagini.

„Prin acest proiect, dorim să creştem starea de bine la nivel fizic, mental şi emoţional a celor 10 de copii cu autism care vor fi implicați în proiect. Ca urmare a integrării, efectul scontat este acela de a da sens lumii în care trăiesc, de a se simți utili, de a reuși să-și exteriorizeze propriile trăiri și să-și controleze emoțiile, să se dezvolte armonios”, transmite Asociația „Învățăm cu pictograme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.