Zi crucială la PNL Timiş, din doi rămâne unul: Nicolae Robu sau...

Zi crucială la PNL Timiş, din doi rămâne unul: Nicolae Robu sau Dan Popa vor pierde şefia organizaţiei UPDATE 2 Mesajul lui Robu

0
DISTRIBUIȚI
nicolae robu si dan popa asteapta rezultate alegeri 2016 (2)
Nicolae Robu și Dan Popa află în ce capacitate rămân la conducerea PNL Timiș. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Zi extrem de importantă pentru liberalii din Timiş, astăzi, când la Bucureşti are loc şedinţa Biroului Permanent Naţional în urma căreia se va desemna o conducere monocefală pentru PNL Timiş şi filiale din alte judeţe unde partidul rezultat din fuziunea PNL şi PDL încă are doi copreşedinţi.

Conducerea de la nivel naţional a formaţiunii va trebui să decidă cine este cel mai potrivit om pentru a conduce filiala din judeţul nostru. Alegerea este una relativ greu de prezis, dat fiind faptul că lupta se dă între Nicolae Robu, care a câştigat alegerile pentru Primăria Timişoara şi Dan Popa, care a pierdut cursa pentru majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi a promis că va părăsi scaunul de copreşedinte. Trebuie spus însă că la eşecul reputat de Dan Popa au contribuit mai mulţi factori printre care desemnarea lui Alin Popoviciu ca și candidat la șefia CJT în ciuda problemelor cu legea. Un cui în „sicriul” negocierilor pentru majoritatea din CJ Timiș a fost bătut chiar de Nicolae Robu care nu a dorit să poarte discuții cu PMP, jignind candidatul acelei formațiuni la Primăria Timișoara.

Nicolae Robu este plecat în Singapore, unde ia parte la un summit al marilor oraşe, alături de alţi primari din toată lumea, aşa că PNL va fi reprezentat doar de Dan Popa la Bucureşti.


Ședința va începe la ora 13.00, iar conform informațiilor neoficiale este posibil ca Dan Popa să conducă PNL Timiș, în vreme ce Nicolae Robu să fie numit președinte al PNL Timișoara, organizație condusă momentan de viceprimarul PNL, Dan Diaconu.

UPDATE În urma întâlnirii Biroului Permanent Naţional, liberalii au decis că Nicolae Robu va rămâne președinte al PNL Timiș, în timp ce Dan Popa va avea funcția de prim-vicepreședinte.

UPDATE 2 Nicolae Robu a emis un comunicat de presă prin care a informat că numirea sa în funcţia de preşedinte unic se datorează rezultatelor de la alegerile locale.

„Toți cei care mă cunosc știu că eu sunt un om de echipă, un om neconflictual, străin de ceea ce se cheamă ranchiună, un om deschis spre oricine, pozitiv prin natura mea, corect și cinstit, dedicat interesului public, loial 100% PNL. Consecvent cu acest portret îmi voi exercita funcția de președinte unic al Filialei Timiș a PNL! O voi face în echipă cu colegul și prietenul meu Dan Popa, primvicepreşedinte coordonator, cu care am colaborat excelent și până acum, cu colegii primari, cu ceilalți colegi, cu funcții în partid sau simpli membri. Țin să o spun și cu acest prilej: voi pune mare bază pe tineri, așa cum am făcut-o și până acum! Nu numai la muncă, dar și la promovări! Unul din primele lucruri pe care le voi face va fi declanșarea unei ample campanii de revigorare a organizațiilor de tineret, în tot județul. În încheiere, mai adaug ceva ce desigur că nu va surprinde pe nimeni, venind de la mine: egalitatea de șansă și de tratament și prevalența meritelor și merituoșilor vor fi valori fundamentale ale vieții interne a partidului! Ca și transparența, onoarea, asumarea, inițiativa și spiritul critic! Ca și UNITATEA, unitatea în diversitate, evident!”, a transmis Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.