11 artiști la ediția cu numărul 11 a Taberei de creație Rubin-Dubova....

11 artiști la ediția cu numărul 11 a Taberei de creație Rubin-Dubova. Vezi cine a participat la evenimentul de la Cazanele Dunării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1902135475">

Vlad GherghiceanuDe peste un deceniu, anual, un grup de artiști sunt invitați în să intre în armonie cu natura și că creeze într-un golf al Dunării. Aici are loc unul dintre proiectele de anvergură ale Fundației Rubin, Tabăra de creație Rubin – Dubova.

Cu fluviul în față, înconjurați de munți, sub Calea Lactee și Perseide (care chiar au loc în această perioadă), pictori, sculptori și graficieni s-au integrat perfect în energia locului, iar rezultatul a fost admirat duminică seara, în cadrul vernisajului operelor născute în tabără.

Au fost 11 artiști în cel de-al XI-lea an al taberei de creație care s-a încheiat luni, 8 august.

Dubova 2016
Dubova 2016

Ediția din acest an a Taberei de creaţie Rubin-Dubova a început luni, 1 august, în Cazanele Dunării. Unii dintre cei mai interesanți artiști plastici din România au fost prezenți, îmbogățind locul, și anul acesta, cu lucrări deosebite: Doina Moisescu-Herivan (București), Edith Torony (Timișoara), Eugen Raportoru (București), Georgiana Iancu (Timișoara), Horia Bojin (Timișoara), Marinela Măntescu (București), Marius Leonte (București), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timișoara), Vlad Gherghiceanu (București) și scriitoarea Nicoleta Papp (Timișoara). Timp de o săptămână, toți au trăit și au creat împreună.

edith torony„E o experiență unică să conviețuiești timp de o săptămână alături de mari artiști contemporani, de toate vârstele, și să asiști la modul în care sunt ralizate lucrările lor. E o experiență care, peste toate, îți lărgește cercul prietenilor”, mărturisește tânăra scriitoare Nicoleta Papp.

De-a lungul celor 11 ani de existență, tabăra a adus împreună peste 170 de creatori. Inițiată de timișorenii care au pus bazele Fundației Rubin, Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se implică, de peste un deceniu, în consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a peisajului inegalabil din zona Cazanelor Dunării. Deopotrivă, tabăra este şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti.

Dubova 2016
O expoziție cu lucrările realizate vara aceasta la Dubova va fi vernisată până la finele anului și la Timișoara.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Rubin, în parteneriat cu Primăria Dubova.

Fotografii: Cosmin Damian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.