18 migranți au trecut peste granițele României ca prin brânză. Vezi ce...

18 migranți au trecut peste granițele României ca prin brânză. Vezi ce reacție au avut când s-au trezit returnați și au aflat că vor fi trimiși acasă, în Pakistan VIDEO și FOTO

0
DISTRIBUIȚI

migranti arad 1

18 migranți au intrat și au ieșit ilegal din România în 24 de ore, în drumul lor spre vestul Europei, cu toată alerta în care se află autoritățile din țara noastră. Aceștia au intrat din Serbia în 1 august pentru ca în ziua următoare să ajungă în Ungaria, trecând ilegal granița prin județul Arad. Grupul a fost prins de polițiștii maghiari, iar cei 18 bărbați au fost returnați în România, în baza tratatului de readmisie, toți declarând că sunt din Pakistan.

Pentru că nu aveau asupra lor niciun fel de document, pakistanezii au fost duși în centrul din localitatea arădeană Horia al Inspectoratului General pentru Imigrări. Astăzi, aceștia au fost aduși, astăzi, sub escorta celor de la Imigrări și a mascaților de la Poliția Timiș la Curtea de Apel Timișoara unde s-au judecat cererile IGI de prelungire a ținerii în custodie publică a acestora pentru alte cinci luni.

”Am făcut demersuri pe lângă Ambasada Republicii Islamice Pakistan din București, în 9 august, pentru a-i identifica și a primi documente care să ne permită ca ulterior să îi returnăm în țara de origine. Până acum nu am primit niciun răspuns oficial și solicităm prelungirea custodiei publice deoarece există pericolul dispariției acestor cetățeni”, a susținut consilierul juridic al IGI în fața instanței. Migranții, majoritatea tineri, au cerut, rând pe rând, să fie lăsați să rămână în România.

Unii dintre ei au început să plângă când translatorul le-a spus ce au cerut autoritățile române. ”Nu vor în Pakistan. Spun că vor să rămână aici, în România. Unul mi-a spus că are probleme de sănătate”, a explicat judecătorului translatorul. Un alt pakistanez și-a jucat ultima carte, susținânând că ”în centru mi-au dat documente să semnez. M-au mințit. Nu e adevărat ce scrie acolo”. Cele două complete ale Curții de Apel Timișoara vor decide astăzi dacă cei 18 vor rămâne în centrul închis de la Horea până în 3 februarie 2017.

În luna august, din Ungaria au fost returnați în România 44 de migranți – 3 afgani, 22 de sirieni și 19 pakistanezi.


Polițiștii de frontieră români au prins la granița cu Serbia, în aceiași perioadă, 84 de transfugi, iar la granița cu Ungaria 56. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fabian Bădilă, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”au fost intensificate patrulările la granița cu Serbia, dar și la cea cu Bulgaria”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.