Un luptător de la CS Heracle Timișoara a fost aproape de a...

Un luptător de la CS Heracle Timișoara a fost aproape de a cincea medalie a României la JO 2016. Ce parcurs a avut la Rio

0
DISTRIBUIȚI
alexuc
Alin Alexuc a încheiat competiția pe locul 5. Foto: prosport.ro

Un sportiv ce activează la un club bănățean putea aduce în această seară o medalie olimpică pentru România. Botoșăneanul Alin Alexuc Ciurariu, legitimat și la CS Heracle Timișoara, a intrat la lupte greco-romane în disputa pentru bronz după recalificări, la categoria 98 kilograme, dar a cedat în duelul pentru medalie în fața turcului Cenk Ildem.

Alin Alexuc a concurat în premieră la JO. Legitimat și la Dinamo, dar și la Heracle Timișoara, el a început excelent meciul cu egipteanul Hamdy Abdelwahab în calificări.


Sportivul originar din Botoșani a avut 3-0 după o proiectare realizată la un minut și jumătate de la startul partidei. Scor cu care s-a și încheiat prima repriză de trei minute. Partea a doua a fost mai grea, egipteanul reușind să recupereze două puncte. Până la urmă Alexuc a rezistat unui asalt final și s-a impus cu 3-2, obținând calificarea în sferturi.

Aici, lupta cu armeanul Artur Aleksanyan, unul dintre favoriții competiției, a început foarte rău, după două minute armeanul avea 6-0 și peste 11 secunde s-a ajuns la scor de eliminare (8-0), partida fiind prin urmare oprită. Totuși, deoarece Aleksanyan a trecut și de turcul Cenk Ildem în semifinale, Alexuc a reintrat în lupta pentru bronz, prin recalificări. Aici, contra italianului Daigoro Timoncini sportivul nostru a avut o evoluție fără greșeală, 3-0 după 1-0 la pauză și, prin urmare, obținerea accesului în lupta pentru bronz.

Duelul pentru medalie cu Cenk Ildem, din Turcia, nu a început bine pentru Alexuc, care a intrat rapid în penalizare. La pauză a fost 4-0 în favoare lui Ildem. În partea secundă turcul s-a apărat și nu s-a mai întâmplat nimic, partida încheindu-se cu scorul primei reprize. Astfel s-a încheiat o evoluție care a adus aminte de ratarea bronzului de către judoka Corina Căprioriu din Lugoj.

Un alt practicant de lupte greco-romane de la un club din Timiș, Ivan Guidea, de la CSM Lugoj, concurează vineri, 19 august, la Rio în competiția rezervată categoriei 57 kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.