SUFOCANT Un penalty inventat și gafele copilărești o privează pe ASU Politehnica...

SUFOCANT Un penalty inventat și gafele copilărești o privează pe ASU Politehnica de primele puncte acasă în B. Unde s-a rupt jocul cu Foresta Suceava GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1578397124">
ASU Poli Foresta (8)
ASU Politehnica a rămas fără punct pe teren propriu în Liga a II-a

Susținătorii lui ASU Politehnica așteptau azi primul succes acasă după rezultatul bun de la Vâlcea, dar alb-violeții au cedat într-o manieră asemănătoare jocului din prima rundă. Foresta Suceava s-a impus cu 3-2 după ce a fost condusă cu 1-0. Golul egalizator a venit însă dintr-un 11 metri inexistent apoi timișorenii le-au ușurat munca bucovinenilor prin propriile gafe.

Canicula a fost un alt obstacol astăzi, dar pentru ambele echipe. O oră absurdă fixată de televiziunea care împarte mărunțiș grupărilor de B a făcut ca tribunele să fie slab populate și arse de soare. Cu toate acestea, într-o formulă nouă, ASU Poli și-a surprins la început adversarul cu antrenor nou. Foresta avea zero puncte dar a venit și cu Cristi Popovici pe bancă. Pentru prima dată ”Băieții în ghete” au preluat conducerea pe tabelă în B. Constantinescu a centrat din banda dreaptă și Blănaru a deviat în bară, mingea l-a păcălit pe tânărul Niga și tot atacantul polist a împins balonul după linie. Pe acest început bun, ASU Politehnica putea chiar să-și mărească avantajul dar șuturile lui Niță (min. 9, 19) sau Mărgărit (26, 29) au avut răspuns de la Niga. Foresta a fost și ea foarte periculoasă la poarta lui Mitrea, uneori balonul a fost respins din preajma liniei porții pe fondul unui careu supraaglomerat. Așa cum a făcut-o Stefanovici la reluarea lui Matei (17). Bănățenii păreau că au scăpat de asaltul galben-verde, dar pe finalul reprizei are loc o fază cu Semeghin în prim plan. Bătrânul jucător al oaspeților plonjează fără să fie atins în careu și primul care gafează azi e arbitrul Dorin Voinea, care acordă penalty. Execuția din minutul 44 îi aparține aceluiași Matei și se face 1-1 în ciuda protestelor vehemente ale gazdelor.

Foresta, bucuroasă de cadouri

Remontată, Foresta a fost echipa cu inițiativă în startul părții secunde. Și de această dată însă golul pare să cadă de nicăieri pentru suceveni. Niță trimite slab către Mitrea și Cerlincă profită pentru a strecura balonul în poartă. 1-2 și eoririle nu s-au încheiat. Parcă la fel ca și la jocul cu Chindia ASU Poli se bate singură. În minutul 76 e rândul lui Mitrea să o comită. Portarul alb-violeților boxează anapoda o minge, pe care o reașează în fața porții lui Alin Mutu: 1-3! La acest scor elevii lui Sorin Brîndescu au în față din nou un munte de cățărat, măcar pentru un punct. Atacurile aduc până la urmă o speranță. În minutul 84 cornerul bătut jos de nou intratul Ghinescu e convertit în gol de Bilia. Dar, după această fază, ”vulpoii” Forestei au știut să țină de minge și prin metodele consacrate campionatelor noastre au ținut mingea departe de careul galben-verde.

2-3, după un alt 3-4 pe ”Dan Păltinișanu”, și ASU Poli rămâne doar cu punctul cucerit în Oltenia. Pentru timișoreni urmează o deplasare lungă, tocmai la Brăila și din nou la o oră la care medicii recomandă statul în casă.

ASU Politehnica Timișoara: Mitrea – Stefanovici, Gălan (cpt.), Telescu, Taub – Bilia – D. Constantinescu (Ghinescu ’65), Dănăricu, Niţă (Giuricici ’70) – Mărgărit (Ţugui ’65) – Blănaru. Pe bancă: A. Constantinescu – Teuţ, M. Stancu, Todorov. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Foresta Suceava: Niga – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Vl. Stănescu, Semeghin – Cerlincă (Aeroaiei ’82), Căinari, A. Mutu, Drugă (Dănilă ’80) – Bg. Rusu, M. Matei (Bujor ’75). Pe bancă: Tomşa – Petresc, Al. Creciunesc, Turda. Antrenor: Cristian Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.