ASU Politehnica a făcut ultimele reglaje pentru startul cu Chindia. Marius Cociu:...

ASU Politehnica a făcut ultimele reglaje pentru startul cu Chindia. Marius Cociu: ”Unii au cerut și acum amânarea campionatului”

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica, pregătită de startul Ligii a II-a
ASU Politehnica, pregătită de startul Ligii a II-a

Între incertitudinile Ligii a II-a ASU Politehnica se concentrează totuși pentru primul duel al sezonului, cu Chindia Târgoviște. Alb-violeții și celelalte colege din competiție au ajuns să nu-și cunoască programul următor primei runde cu o zi înainte de startul acesteia. În așteptarea noului țintar stabilit la FRF, echipa susținută de suporteri și-a prezentat o parte din planurile pentru noul sezon.

”Suntem nerăbdători să înceapă acest campionat, pentru că am avut o perioadă lungă de pregătire. Șapte săptămâni. Cred că s-a muncit corect. Băieții au muncit mult și suntem nerăbdători să vedem la ce nivel ne situăm în Liga a II-a. Nu cunoaștem încă foarte bine eșalonul, aparent sunt multe echipe dezorganizate, dar îți pot pune probleme. Nu am făcut foarte multe transferuri, dar compensăm prin muncă, organizare. Jocul de mâine e foarte dificil, conștientizăm. Chindia e o echipă care oarecum se aseamănă cu noi, au continuitate, același antrenor și nucleu de jucători. Mai puțin Popa, un atacant valoros. Cherchez, golgheterul lor e un jucător foarte valoros”, a declarat ”principalul” echipei, Sorin Brîndescu. Față de veștile din timpul săptămânii ASU Poli a reușit să-i recupereze pe Birău și Taub din accidentările suferite, mai mult, Bădăuță a revenit la antrenamente, dar nu va fi în echipa de start mâine. Absență certă e în schimb Ionuț Vucea, tot din cauza unei probleme medicale.

Cantonamentul din Ungaria a fost recepționat mai puternic de jucători. Cel mai longeviv component în tricoul dungat, căpitanul Cristian Gălan speră ca munca asiduă să dea roade în campionat. ”Cred că acest cantonament a fost cel mai greu din viața mea.


La prima vedere liga e necunoscută. Noi ne bazăm pe omogenitatea grupului și asta e în avantajul nostru. Nu putem anticipa ce va fi mâine. Noi trebuie să muncim bine și la final să obținem victoria… Un eșec nu ne-ar afecta. Am avut parte și în Liga a III-a de înfrângeri, dar noi intrăm în teren cu gândul de a câștiga. Anul trecut nu am urmărit Liga a II-a pentru că în prima parte nu credeam că putem promova. Apoi am mai văzut meciuri la televizor, nu cred că e o diferență foarte mare”, a spus fundașul Politehnicii.

Biletele pentru jocul cu Chindia, de mâine (ora 11), au fost puse în vânzare de azi la Club D’arc Timisoara, Restaurant Yugoslavia, Tornado BAR și la ”Dan Păltinișanu”, locația de disputare a partidei.

Dezamăgiți de haos

În premieră în B, cei de la ASU Poli au accentuat starea de dezamăgire față de modul în care s-au luat până acum deciziile la vârf. Astăzi, retragerea celor de la Baia Mare a dat peste cap și deciziile stabilite cu greu la începutul săptămânii. ”Am primit o adresă prin care ni se solicită acceptul pentru un alt țintar, în condițiile în care au rămas doar 20 de echipe. Am înțeles că sunt unii care și acum, în ceasul al 20-lea, au vrut amânarea etapei de mâine. E o lipsă totată de respect față de competiție și competitori. Din fericire competiția începe mâine și se desfășoară conform unui nou țintar. Vor fi etape intermediare în septembrie și noiembrie, urmând ca în 10 decembrie să se joace prima etapă a returului… Din păcate aceasta e realitatea. Lăsând la o parte dezamăgirea de ce s-a întâmplat, începem mâine și ne facem temele. Suntem un club care a câștigat prin seriozitate. Dacă am fi să promovăm, clar că vom respecta competiția”, a conchis Marius Cociu, managerul sportiv al alb-violeților.

ASU Poli a anunțat că va face demersuri pentru ca Știința să fie omologată provizoriu pentru următoarele șase luni, dar că principalul obiectiv în privința disputării meciurilor de pe teren propriu rămâne ”Marele oval”. ”Vom face demersuri să omologăm Știința și să-i aducem îmbunătățirile necesare în această perioadă… Noi vrem să găsim o soluție pentru a juca pe Dan Păltinișanu”, a adăugat Cociu.

ASU Poli va încerca totodată la următoarele meciuri să-și schimbe ora de disputare a meciurilor de pe teren propriu. Un alt element care poate înfluența datele jocului sunt televizările, iar la nivelul Ligii a II-a procesul de licitare al drepturilor TV e de abia la primii pași. O altă veste importantă e legată de situația juniorilor, astfel, pentru a fi în regulă cu toate grupele ASU Poli a împrumutat două grupe și va avea formații în campionatele de juniori A și B de la LPS Banatul, antrenorii lor vor fi Tiberiu Brîndescu și Flavius Nastor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.