ASU Politehnica poate acoperi chiria stadionului din încasările de la jocul cu...

ASU Politehnica poate acoperi chiria stadionului din încasările de la jocul cu Chindia. Vezi „rețeta” alb-violeților pentru prima etapă

0
DISTRIBUIȚI
05_resize
Suporterii lui ASU Politehnica asigură finanțarea favoriților și în B. Foto: Adrian Pîclișan

Deși au avut parte de o asistență sub așteptări la debutul în Liga a II-a, ASU Politehnica Timișoara se laudă cu încasări record în România la un public de circa două mii de oameni. În total, după primul meci al sezonului, în vistieria clubului finanțat de suporteri au intrat circa 55.000 de lei, dintre care doar 20.000 de lei provin din vânzarea efectivă a biletelor pentru duelul cu Chindia Târgoviște. Practic fanii pot acoperi chiria exagerată cerută pentru Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Diferența până la total poate reprezenta o adevărată lecție de marketing, mai ales pentru acest nivel. Astfel, clubul ASU Poli a anunțat oficial că din 1.982 de bilete vândute a încasat 19.796 lei, iar datorită donațiilor din „cutia pentru echipă” suma a fost suplimentată cu 5.494 lei, 35 euro și 5 dolari. O mare parte de încasări la primul meci al sezonului au venit însă în urma vânzărilor de materiale cu însemnele alb-violeților. Nu mai puțin de 15.000 de lei au fost obținuți din această sursă puțin exploatată de cluburi cu pretenții în țară.


Noul tricou de joc al echipei a avut un succes „teribil” conform informațiilor oferite de reprezentanții Druckeria. S-au dat peste 120 de bucăți, la prețul de 90 de lei. Succesul la capitolul încasări a venit și prin înregistrarea a circa 50 de noi membri cotizanți în club. Aceștia din urmă au mai contribuit prin urmare cu 11.000 de lei la totalul încasărilor. Din păcate pentru echipa suporterilor, la actele aflate acum în vigoare, o bună parte din încasări vor merge către chiria arenei „Dan Păltinișanu”, aproximativ 25.000 de lei. Sau, din fericire, ASU Poli își permite să rămână aici cu asemenea rețetă.

Numărul oarecum mic de fani la prima etapă are o explicație. „La începutul fiecărui sezon se întâmplă așa. Multă lume e plecată, își programează concediile și programul nostru s-a schimbat…”, ne-a spus Sebastian „Mihalcea” Novovic, președintele AST Druckeria. Acesta anunță că succesul clubului prin marketing poate lua amploare curând. „Așa e normal, așa trebuie să funcționeze un club, cu încasări mari din astfel de surse. De altfel, noi avem cereri multe, mai ales din Germania, de tricouri, care vor fi onorate în curând, când magazinul online va fi repus în funcțiune”, a precizat liderul suporterilor.

Rămân pe „Dan Păltinișanu”, dar așteaptă schimbarea situației

Teoretic ASU Politehnica ar putea omologa provizoriu arena „Știința” pentru a evita plata chiriei imense la „Marele oval”. „Vom juca în continuare pe Dan Păltinișanu, nu se pune problema de altceva”, anunță însă Sebastian Novovic. Licitația pentru închirierea arenei deținute de CJ Timiș are loc pe 29 august, dar cluburile din oraș nu s-au hotărât dacă vor participa la ea. Nu e exclus ca în lipsa unor doritori la plata a 20.000 de lei pe lună pentru stadion, consilierii să decidă apoi o sumă mult mai mică de închiriere atât pentru fotbal (ACS și ASU), cât și pentru rugby.

ASU Politehnica va fi televizată mâine, la Vâlcea, cu localnica CSM, în primul duel „afară” în Liga a II-a (ora 17.30, Digi Sport 2). Cel mai probabil RCS&RDS (Digi) și Telekom (Dolce) vor transmite jocurile din B în noul sezon, dar deocamdată nu au fost anunțate datele finale. Clubul timișorean nu știe prin urmare cât va încasa din aceste drepturi de televizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.