Banatul, regiunea cu cea mai mică rată a alăptării. De ce renunță...

Banatul, regiunea cu cea mai mică rată a alăptării. De ce renunță mămicile și cum va fi sărbătorită Săptămâna Internațională a Alăptării la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

alaptare in parcul botanic (12)

Româncele renunță în a-și alăpta bebelușii mai ales din cauza lipsei educației. Cel puțin aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma realizării unui studiu în anul 2011. Rezultatele acestui studiu arată și că ponderea copiilor alăptați exclusiv în prima lună de viață este de 31%, în urmatoarea lună de 22.7%, ajungând în luna a şasea la doar 3.4%. Asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor mamelor alăptarea exclusivă, adică doar cu lapte matern, până la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia până la doi ani. Toate cercetările din domeniu arată ca laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor.

Cea mai mică rată de alăptare, în Banat

Potrivit aceluiași studiu, cea mai mică rată de alăptare a fost înregistrată în Muntenia, Oltenia și Banat. Cu scopul de a promova alăptarea și beneficiile ei pentru bebeluși, Asociația SAMAS lansează, la Timișoara, campania „Îți mulțumesc, mamă, pentru că m-ai alăptat!”, în cadrul Săptămânii Internaționale a Alăptării.

Astfel, în perioada 1 – 6 august, femeile din județul Timiș pot participa gratuit la ateliere despre beneficiile purtării bebelușului și alăptarea în sistemul de purtare, dificultățile în alăptare pe care mamele le pot întâmpina, importanța tatălui în alăptare, pregătirile de vacanță și alăptare, dar și despre contracepție și alăptare.

„Laptele de mamă este primul și, cred, unul din cele mai importante daruri pe care mama îl face copilului său.


Punerea nou-născutului la sân în prima oră de viață facilitează instalarea secreției lactate, adaptarea copilului la viața extrauterină și formarea legăturii incredibile dintre mamă și copil.Laptele de mamă este alimentul perfect pentru sugar și conține toate substanțele nutritive necesare dezvoltării normale a organismului, precum și o mulțime de factori imunitari și imunomodulatori. Ca medic neonatolog, încurajez mamele să alăpteze exclusiv la sân până la șase luni și apoi, în paralel cu diversificarea, până la doi ani, laptele de mamă fiind unica sursă pură și perfect adaptată pentru necesitățile copilului”, este de părere Cornelia Preda, medic primar neonatolog.

Mai multe informații despre campania pro-alăptare desfășurată la Timișoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.