Casele distruse din Susani și Jupani, fără asigurare. Cum sunt ajutați locuitorii...

Casele distruse din Susani și Jupani, fără asigurare. Cum sunt ajutați locuitorii afectați

0
DISTRIBUIȚI

furtuna la traian vuia10_resize

Locutorii satelor Susani și Jupani, localități lovite puternic de furtuna de acim două zile, vor fi nevoiți să își repare casele distruse de furtuna din urmă cu două zile din bani proprii. Potrivit primarului Vasile Petruescu, 90 la sută din casele afectate de fenomenele meteorologice nu aveau asigurarea obligatorie de 10 euro în cazul caselor de văiugă și 20 de euro în cazul celor de cărămidă.


În aceste condiții, Guvernul nu îi poate despăgubi pe proprietari, transmite cetateanul.ro.

„Pagubele sunt însemnate. Partea proastă este că locuințele nu sunt asigurate. Din păcate, oamenii nu au avut bani și nu și-au încheiat polițele de asigurare obligatorie”, a declarat pentru sursa citată Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia, de care aparțin satele Jupani și Susani. Edilul a mai spus că „oameni cu suflet mare” care vor să rămână anonimi vor dona un TIR de țiglă, care va ajunge cât mai curând posibil în cele două sate.

Și Mitropolia Banatului se implică în sprijinirea oamenilor din satele afectate de furtuni. ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului a vizitat, ieri, satele afectate, fiind identificate deja patru cazuri sociale care vor fi ajutate de Mitropolie, conform cetateanul.ro. Totodată, Mitropolia Banatului se va implica în reabilitarea bisericii din Jupani, rămasă fără turla luată de vijelie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.